9. avgusta tradicionalni 6. narodni Sabor „Kod lopte“

05. avgusta 2015. 058.ba

Sabor kod lopte

UZ STARE NOVI SADRŽAJI

ČAJNIČE – U nedelju, 9. avgusta na Prevrzmi kod Čajniča, u ekološko-turističkom i sportskom kompleksu „Vauzdušna banja MB“, vlasništvo poznatog beogradskog profesora dr Branislava Mašića, održaće se šesti po redu narodni Sabor „Kod lopte“.

U okviru Sabora najavljena su sportska takmičenja u malom fudbalu, bacanju kugle, natezanju konopa, skoku u dalj iz mjesta i trci u vrećama.

– I ove godine organizujemo mali sajam narodnih rukotvorina, a u kulturnom dijelu programa nastupiće narodni guslari i izvorne narodne pjevačke grupe, nakon čega će prisutne zabavljati „Zoki bend“, najavio je dr Mašić.

„Vazdušna banja MB“ pročula se nakon što je dr Mašić prije sedam godina na prevoju Prevrzma, na nadmorskoj visini od 1.100 metara, na svom imanju podigao jedinstven spomenik lopti, kao simbolu sporta, druženja, ljubavi i mira, visok 2,20 metara.

-Makon lopte ovdje sam podigao putokaz prema svjetskim metropolama i sunčani časovnik, igralište malih sportova i ljetnu binu za kulturno zabavne programe. Tu je i jedinstven spomenik čovjeku, zatim tabla za budući „Kuastin trg“, kao i olimpijska zastava, pojašnjava Mašić.

Izgradnjom vikend kuće, koja je nazvana „Vila Ravijojla“ stvorena je baza za buduću „Vazdušnu banju MB“, koja će imati dodatne sadržaje za posjetioce.

-Tu su i mali sadržaji u hladovini omorika, koji pobuđuju pažnju posjetilaca, poput klupe ljubavi, a odskora su tu i tri simbolične stanice: bez voznog reda, momački raj i djevojačka čežnja, kaže Mašić, dodajući da cijeli kompleks upotpunjuje mlada šuma od 13.000 sadnica omorike.

Do Prevrzme se stiže na skretanju sa regionalnog puta Goražde-Čajniče u Lukama, kolalnim putem koji je u dosta dobrom stanju.

-Dobar dio puta je asfaltiran, a u toku je akcija prikupljanja sredstava za postavljanje asfaltne podloge na novih hiljadu metara, ističe dr Mašić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,