Održan koncert KUD-a „Izvor“ iz Čajniča

31.08.2015.

KUD IZvor (1)

ČAJNIČE – Već dugo vremena tradicionalno, KUD „Izvor“ u Čajniču svake godine u okviru Velikogospojinskih svečanosti održava svoj koncert. Mladi Čajnički folkloristi, zajedno sa fokloristima Kuda-a „Bikavac“ iz Višegrada i Kuda-a „Pljevlja“ iz Pljevalja, održao je koncert u sali Doma kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču.

KUD IZvor (2)

Koncert je otvorio načelnik opštine Čajniče, Goran Karadžić, a odmah nakon toga počelo se sa dobrom igrom. Veliki broj članova sva tri kuda predstavili su se brojnoj publici, originalnim koreografijama i raznovrsnim nošnjama. U okviru koncerta dodjeljene su i mnoge diplome i novčane nagrade. Ove godine priznanja su dobili i poljoprivrednici koji su tokom cijele godine vrijedno radili i ostvarili velike rezultate. Takođe su dodjeljena priznanja i vrijednim lovcima sa područja opštine Čajniča.

KUD IZvor (3)

Nagrađeni su i naši sugrađani koji su učestvovali na konkursu, za njljepše uređeno dvorište i balkon u Čajniču. Marko Šarac osvojio je prvu nagradu za najljepše uređeno dvorište. Njegovo dvorište obiluje velikim brojem saksija, žardonjera, drvenih skulptura, sa svih strana obavijenih sa raznolikim cvijećem i zelenilom, o čemu svaki dan sa velikom ljubavlju brine zajedno sa svojom suprugom. Drugo mjesto zauzela je Stojanka Pavičević dok su treće mjesto podjelili Mira Vasiljević i Ljubica Perendija. Za najbolje uređen balkon prvo mjesto osvojila je Željka Sefer, drugo mjesto Olja Stojanović i treće Skupština opštine Čajniče.

KUD IZvor (5)

Na kraju koncerta predsjednik SO Čajniče uručio je diplome i novčane nagrade sportistima koji su ove godine bili najbolji.