Održana korida – „Metaljka 2015“ [FOTO]

10. avgusta 2015. 058.ba

Korida Metaljka 2015

ČAJNIČE – Na koridi „Metaljka 2015“, održanoj 8. avgusta ove godine, u selu Metaljka na tromeđi Republike Srpske, Crne Gore i Srbije, najbolji bikovi ukrstili su rogove, gdje je titulu odbranio u velikom stilu domaći bik Zimonja vlasništvo braće Tanaskovića.

Pred oko hiljadu ljudi u borbama je učestvovalo oko deset bikova sa područja Gornjeg Podrinja i Sjevera Crne Gore.

U okviru manifestacije održana su i viteška nadmetnja, skok u dalj iz mjesta, bacanje kamena sa ramena i prevlačenje konopca.

Najveći skok imao je Milan Marković koji je zabilježio rezultat od 2,89, drugo mjesto osvojio je Đorđe Blagojević a treće Ljubiša Šubara. U bacanju kamena sa ramena prvo mjesto osvojio je Radovan Zeković iz Pive, bacivši 15,88 metara. U pretezanju konopca od dvije ekipe prvo mjesto osvojila je ekipa „Srpski sokolovi“ iz Gacka.

Takođe je bila organizovana i trka starca, a najbrži je bio Ljubomir Čepić iz Hoćevina kod Pljevalja.

Nakon završenih takmičenj priređeno je narodno veselje, a divni guslar Đorđe Tanović, svojim glsom oduševio je sve prisutne.

[royalslider id=“165″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,