Održani 9. skokovi sa ćuprije na Drini [FOTO]

09.08.2015.

Skokovi sa cuprije 2015 (1)

PETA LASTA BORKA MILADINOVIĆA

VIŠEGRAD – Ovogodišnji pobjednik 9. skokova sa ćuprije na Drini je poznati užički skakač Borko Miladinović, kome je ovo bila peta pobjeda u Višegradu.

Najviše je iznenadila mlada skakačica iz Beograda, Lana Marković, koja je u izuzetno jakoj konkurenciji iskusnijih kolega, osvojila drugo mjesto, a treći je bio poznati skakač iz Kolašina, Rade Šćepanović.

Njima su predstavnici opštine Višegrad, Hipo alpe Adria banke i Turističke organizacije Višegrad uručili novčane nagrade od 700, 500 i 300 maraka, medalje i prigodne poklone, a Borko Miladinović je zasluženo osvojio i veliki pehar za svoju petu lastu sa ćuprije na Drini.

Skokovi sa cuprije 2015 (2)

-Ponosan sam i počastvovan što sam najuspješniji skakač sa ćuprije na Drini, koja me svake godine, iznova, inspiriše, rekao je Miladinović.

On je podsjetio na zanimljiv detalj da ga je nakon prvih skokova u Višegradu, prije devet godina, bilo stid što kao gimnazijalac nije pročitao čuveni roman „Na Drini ćuprija“ nobelovca Ive Andrića“.

-Čim sam došao kući odmah sam ga pročitao i od tada skokove sa ovog mosta izuzetno emotivno doživljavam, pojasnio je Miladinović.

Skokovi sa cuprije 2015 (3)

Za mladu skakačicu Lanu Marković, mada trenira skokove već desetak godina, ovo je bilo prvo značajnije međunarodno iskustvo.

-Drugo mjesto ću dugo pampiti, posebno zato što sam ga osvojila u konkurenciji daleko iskusnijih skakača, naglasila je Markovićeva.

Iskusni skakač iz Kolašina Rade Šćepanović, koji je u Višegradu jednom pobjedio, a potom bio drugi i treći, posebno ističe izvrsnu formu Borka Miladinovića.

-To je izuzetan skakač, koji dominira izvanrednim stilom i odličnom pripremom za svako takmičenje, rekao je Šćepanović, naglašavajući da sa zadovoljstvom dolazi u Višegrad jer je organizacija skokova na visini.

Vrijeme je bilo idelno, takmičari su skakali lastu i prelom sa ograde sofe ćuprije na Drini, sa visine od 12 metara, a dubina Drine je iznosila idealnih 2,80 santimetara.

Skokovi sa cuprije 2015 (5)

Ovu sportsko-turističku manifestaciju otvorio je Milan Nikolić, zamjenik načelnika opštine Višegrad.

Pored ekipe Doma zdravlja na ovoj manifestaciji su asistirali članovi spasilačkog i ronilačkog kluba Volf iz Foče i posada Granične policije iz Višegrada.

Skokovi sa cuprije 2015 (6)

Ovogodišnji skokovi sa mosta Mehmed-paše Sokolovića, koji je još uvijek u fazi revitalizacije, bili su najmasovniji. Učestvovalo je 30 istaknutih skakača i jedna skakačica iz regiona: Banja Luke, Zenice, Kragujevca, Užica, Konjica, Sarajeva, Mostara, Kolašina, Crvenke i Višegrada.

Manifestacija je protekla u odličnoj organizaciji Turističke organizacije Višegrad, koju je finansijski podržala opština Višegrad, a glavni sponzor je bila Hipo alpe Adria Banka.

Vjeridba na sred ćuprije

Skokovi sa cuprije 2015 (4)

Mladi skakač iz Banja Luke Zvjezdan Arsenić i njegova djevojka, studentkinja turizma iz Banja Luke, Tamara Janković iskoristili su pauzu između dvije serije skokova i na sofi ćuprije priredili pravo iznenađenje publici i organizatorima.

Umjesto da skoče revijalni skok Zvjezdan je zaručio Tamaru, što je publika propratila dugotrajnim aplauzom.

U kratkoj izjavi novinarima Tamara je otkrila da su se na ovaj dan upoznali pa su odlučili da razmjene vjereničke prstenove baš na čuvenoj ćupriji na Drini.