Otvorena izložba radova

25.08.2015.

Čajniče

ČAJNIČE – U okviru Velikogospojinskih svečanosti sinoć je u galeriji Doma kulture „Filip Višnjić“ Čajniče otvorena izložba nesvakidašnjih duboreza i slika, sa početkom u 19:00 časova. Izložbu su otvorili slikaraka Nada Nešović i rukostvaraoc duboreza Vule Vojnović. Izložba će trajati sedam dana.

„Umjetnost je takva da kada jednom uđete u nju čitavog života ste njen sluga. Ono što volim da slikam najviše jesu likovi.“ – rekla je slikarka Nada.

Na izložbi posjetioci su u mogućnosti da vide razne ikone kao što su ikona Svetog Đorđa i druge duboreze, takođe su predstavljene slike naslikanih sela, likova, izložene su i razne skulpture urađene od drveta, a pored toga predstavljen je i ručno izrađen namještaj sa elementima nacionalnog stila.

Duborezac Vule Vojnović kada je prepoznao sve vrijednosti drveta nastojao da iz njega izvuče svu moguću ljepotu i plemenitost baveći se proizvodnjom najrazličitijih predmeta. Njegov prvi spoznajni rad od koga je krenuo dalje bila je duvanska kutija. Imao je veliki broj izložbi u Sloveniji, Banja Luci, Goraždu, a njegova prva izložba bila je u Tesliću 2003. godine.