Počela Ljetna škola akademija „Andrić“

SRNA - Jovana Borovčanin - 21. avgusta 2015. 058.ba

Akademija Andric 2015

ANDRIĆGRAD – Ljetna škola akademija „Andrić“ na kojoj učestvuje 20 studenata sa univerziteta iz Srbije i Republike Srpske danas je počela u Andrićgradu, u organizaciji Odjeljenja za književnost Andrićevog instituta.

Rukovodilac Odjeljenja Aleksandra Vraneš rekla je Srni da je praksa Ljetne škole započeta prošle godine, kada je ustanovljena akademija, te da je tema ovogodišnje Ljetne škole „Kulture u susretu“.

„Jednim krakom mi obraćamo pažnju na multidisciplinarnost i interdisciplinarnost istraživanja, samog života i prožimanja kulture književnosti i različitih jezika, a drugim krakom Ljetna škola odnosi se na susret humanistike i tehnologije i na razvijanje jedne nove naučne discipline digitalne humanistike“, istakla je Vraneš.

Ona je dodala da su polaznici veoma zainteresovani, te da je uvijek veći broj prijavljenih, od broja studenata koji mogu učestvovati, a to pokazuje da studenti prepoznaju kvalitet koji dobijaju na ovim predavanjima.

Vraneš je napomenula da će Ljetna škola nastaviti sa kontinuitetetom, ali da je, osim predavanja, bitno da studenti imaju mjesto kakvo je Andrićev institut u kome se podgrijavaju i razvijaju njihova radoznalost i istraživački dar.

Ljetna škola akademija „Andrić“ završava se 25. avgusta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,