Počeo program 7. Međunarodnog festivala dječijeg folklora „Licidersko srce“

18. avgusta 2015. 058.ba

Licidersko srce

FOLKLORNA RADIONICA KRAJ ĆUPRIJE

VIŠEGRAD – Folklornom radionicom na Trgu palih boraca u Višegradu danas je počeo jednodnevni program Međunarodnog dječijeg festivala folklora „Licidersko srce“, koga po sedmi put organizuje Udruženje građana „Era“ iz Užica.

Na ovoj zanimljivoj radionici članovi dječijih folklornih ansambala iz Bugarske, Slovačke, Ukrajine, zatim iz Kraljeva i Sevona, te dva višegradska KUD-a „Bikavac“ i „Kralj Petar Prvi Ujedinitelj“ razmjenjivali su iskustva i jedni od drugih učili folklorne korake.

Večeras u 18,30 časova sa višegradskog Trga palih boraca i ćuprije na Drini počinje defile učesnika do Andrićgrada, gdje se od 19,00 časova na Trgu Nikole Tesle održava revija narodnih nošnji i veliko festivalski koncert.

Na koncertu u Andrićgradu trebalo je da nastupe i mladi folkloristi iz Tajvana i Gruzije, ali nisu doputovali jer nisu imali vize za ulazak u BiH.

Na festivalu, koji traje do 21. avgusta, učestvuje 30 folklornih ansambala iz devet zemalja. Osim djece iz Srbije i Republike Srpske, nastupiće folklorni ansambli iz Bugarske, Slovačke, Makedonije, Ukrajine, sa Tajvana, te iz Gruzije i Italije. Osim Višegrada, Užica i Zlatibora dio festivalskog programa održava se u Bajinoj Bašti i Požegi.

Pokrovitelj festivala je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Suorganizatori su Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu, Turistička organizacija Zlatibor i preduzeće „Andrićgrad“ d.o.o. Višegrad, a sponzori – Telekom i Poštanska štedionica Srbije, Drinsko-Limske hidroelektrane iz Bajine Bašte, Hidroelektrane na Drini iz Višegrda, Turistička organizacija Višegrad, kompaniji AVIA, te preduzeće „Al Ravafed Srbija“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: