Pored značajne turističke destinacije Andrićgrad je sve više i centar raznih kulturnih sadržaja

01. avgusta 2015. 058.ba

FOLKLOR IZ CIKAGA

PRESTIŽNA KULTURNA DESTINACIJA

ANDRIĆGRAD – Pored toga što je postao značajna turistička destinacija, koga svakodnevno posjećuju turisti sa raznih strana, kompleks Andrićgrada u Višegradu je i centar brojnih kulturnih priredni i manifestacija.

Po riječima menadžera Andrićgrada, Đorđija Šipčića, ovaj kompleks tokom ljeta obiluje kulturnim, ali i sportskim manifestacijama.

-U Galeriji „Lubarda“ Andrićevog instituta u toku su dvije izložbe, u okviru zanimljive manifestacije „Šumadija u Andrićgradu“, u okviru koje je organizovan i sajam vina iz tog kraja Srbije, kaže Šipčić.

HRAM U ANDRICGRADU VIDOVDAN 14

On dodaje da su i sportisti sve više zainteresovani da svoje manifestacije promovišu u Andrićgradu, čime dobijaju na značaju i dodatnoj medijskoj pažnji.

-U ponoć, između 31. jula i 1. avgusta sa Trga Nikole Tesle krenuli su učesnici adrenalinske „Ultra trail“ trke prema Jahorini, što će prerasti u tradiciju i predstavljati značajnu sponu između dvije turističke destinacije – Višegrada i Jahorine, naglašava Šipčić.

Kompleks Andrićgrada sve je interesantniji i za strane turiste, među kojima prednjače Rusi.

-Sa prvim avgustovskim danom počinje Revija ruskih filmova, u organizaciji jednog udruženja iz Moskve. Kuriozitet ove manifestacije je što oni pored filmova iz Rusije dovode i publiku na ove projekcije, kaže Šipčić, dodajući da se u Andrićgradu od 2. do 9. avgusta održavaju i zanimljivi sadržaji omladinskih organizacija iz BiH i nekoliko zemalja Evrope, podržani kroz projekte Diversitija i Erazmusa.

VIDOVDAN U ANDRICGRADU

Tako će posjetioci Andrićgrada biti u prilicu da prisustvuju brojnim muzičkim večerima, pozorišnim i lutkarskim predstavama, plesnim večerima i drugim sadržajima.

-Ono što bih preporučio našim gostima je koncert Tamburaškog orkestra iz Banja Luke, koji je zakazan za 15. avgust, a već 18. avgusta smo po treću godinu zaredom domaćini međunarodnog folklornog festivala „Licidersko srce“, najavljuje Šipčić.

On dodaje da se sa sličnim programima nastavlja i tokom septembra i naredne jeseni.

-Andrićgrad će, kao i do sada, biti domaćin brojnih pozoričnih i kino predstava, zanimljivih koncerata, izložbi, raznih premijera i promocija, pjesničkih i književnih večeri, kao i raznih simpozijuma i okruglih stolova u okviru Andrićevog instituta, zaključuje Šipčić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,