Proslavljena krsna slava opštine Rogatica

20.08.2015.

Slava Rogatice (1)

ROGATICA – Nakon liturgije u ovdašnjoj crkvi Svete Trojice i litije od crkve do Spomen-kapele u centru grada u kojoj se riječju i fotografijama čuva sjećanje na 284 poginula borca u posljednjem Odbrambeno-oslobodilačkom ratu, te lomljenja slavskog kolača danas su u Rogatici okončane višednevne manifestacije posvećene krsnoj slavi opštine Preobraženju Gospodnjem.

Slava Rogatice (2)

Lomljenju slavskog kolača i slavskom ručku koji je zatim tradicionalno upriličen, prisustvovao je veliki broj gostiju. Pored ostalih bila je tu Gordana Božić, zamjenik ambasadora Srbije u BiH, predstavnici ambasade i Vatrogasnog saveza Slovenije, Mirko Šarović iz Savjeta ministara BiH, predstavnici opštine Berane u Crnoj Gori, gradonačelnik Istočnog Sarajeva i više načelnika susjednih opština i poslanika u Narodnoj skupštini Srpske i Parlamentu BiH.

Slava Rogatice (3)

Načelnik opštine Tomislav Puhalac sa zadovoljstvom je obavijestio skup da je povoodm krsne slave primio i više čestitki onih koji nisu mogli doći na svavlje. Tu je čestitka predsjendika Srpske Milorada Dodika, predsjednice Vlade Željke Cvijanović, srpskog člana u Predsjedništvu BiH Mladena Ivanića, ministara Milenka Savanovića i Petra Đokića, Milana Miličevića, načelnika opštine Teslić, koji je porijekolom Rogatičanin i drugih.

Slava Rogatice (4)

Obraćajući se prisutnim načelnik opštine Puhalac rekao je da je opština u periodu između dvije krsne slave, poslovala u otežanim ekonomskim i političkim uslovimna, ali je ipak zadržala finansijsku i ekonomsku stabilnost i samo iz vlastitih sredstava investirala preko 1,5 miliona maraka. Godina je proglašena godinom projakata i dosta toga je već završeno, među kojima je i prva faza rekonstrukcije vodovoda i kanalizacije u gradu i prigradskim naseljima u koje je investorano preko 3 miliona maraka.