Rogatički drugoligaš spreman za novu sezonu

12.08.2015.

Mladen Obrenovic

Mladost napunila baterije

ROGATICA – Iza fudbalera Mladosti je skoro pedeset dana rada u pripremnom procesu. Dolazak na kormilo novog šefa stručnog štaba Mladena Obrenovića već sada se može reći bio je pun pogodak. Ovaj mladi stručnjak je unio dosta novina u radu, pa Rogatičani potpuno spremni dočekuju start prvenstva na drugoligaškom istoku RS.

– Počeli smo pripreme na vrijeme, igrači su marljivo radili i ispunjavali sve obaveze i uspjeli smo da u potpunosti provedemo zacrtane zadatke. Nažalost nismo odigrali posljednji kontrolni susret protiv Azota koji nije doputovao na zakazani meč ali ipak imamo viziju startne postave. Iako su rezultati u kontrolnim mečevima bili u drugom planu i sa te strane moramo biti zadovoljni. Poseno raduje činjenica da smo bili efikasni u napadu a i odbrana je uglavnom bila na visini zadatka. Ostvarili smo pobjede protiv prvoligaša Sutjeske 3:1 i Drine HE 4:1 a protiv drugoligaša Glasinca smo bili više nego uvjerljivi i trijumfovali sa 8:2. Doživjeli smo poraz od Drine HE u Višegradu 6:3. Osim toga naši igrači su imali i dva sustreta na MOSI u Požegi, protivnici su bili Kolašin i Nova Varoš u kojima nije bilo pobjednika – ističe Obrenović.

Na startu prvenstva slijedi gostovanje kod imenjaka u Gacku koji je u protekloj sezoni napustio prvoligaško društvo?

– Nažalost nisu nas mimoišle povrede i protiv Mladosti nećemo biti kompletni. Gačani nastupaju u izmjenjenom sastavu u odnosu na proteklo prvenstvo i sigurno su neugodan protivnik, posebno na svom terenu. Ipak mi na prvo ovosezonsko gostovanje putujemo da se nadigravamo i potrudićemo se da ostanemo neporaženi – zaključio je Obrenović.