Šahovski turnir penzionera u Rogatici

24.08.2015.

Radovan Rosic Sah

POBJEDNIK RADOVAN ROSIĆ

ROGATICA – Tradicionalni šahovski turnir penzionera u Rogatici u organizaciji Opštinskog udruženja penzionera, koji je istovremeno bio i kvalifikacioni za izbor najboljih za predstojeće Republičko prvenstvo penzionera šahista, održan je prošle subote.

U prostorijama nedavno otvorenog kluba penzionera okupilo se 10 trenutno najboljih penzionera-šahista u opštini. Igralo se po Bergerovom sistemu, odnosno svak sa svakim, i nakon 9 odigranih kola prvo mjesto sa 6,5 poena zauzeo je MK Radovan Rosić.

Drugo mjesto sa 6 poena zauzeo je Nenad Tošić, a treće sa 5,5 poena prošlogodišnji pobjednik Zoran Ž. Đerić, koliko je osvojio i Dragiša Janković, i tako redom do Miloša Gojkovića koji je iz 9 partija osvojio 2 poena.

Trojica prvoplasiranih penzionera-šahista pripale su nagrade od 50, 40 i 30 maraka, a prvoplasirani Radovan Rosić i drugoplasirani Nenad Tošić izborili su pravo da penzionere Rogatice predstavljaju na prvenstvu šahista Republike Srpske, koje će se od 11. do 13. septembra na Tjentištu.

Kad smo kod penzionera šahista u Rogatici da kažemo da je dugogodišnji šahista i predsjednik Šahovskog kluba „Gorski – Termag“ Radovan Rosić, nedavno izabran za predsjednika Skupštine Šahovskog saveza Republike Srpske, čije je sjedište u Banja Luci.

Čestitke Rosiću od kolega šahista i svih ljubitelja šaha u gradu na obalama Rakitnice.