Tanja Marković ponovo preskočila i sebe i rekord BiH

11. avgusta 2015. 058.ba

tanja markovic rekord na Sokocu

6 metara i 7 centimetara

ROGATICA – Ovoga puta učinila je to na Seniorskom prvenstvu Republike Srpske održanom proteklog vikenda na Sokocu. Tanjin veliki uspjeh veoma emotivno prepričao nam je atletski trener iz Rogatice Dejan Miićević, koji nije krio svoje oduševljenje:

“Počinje 5. serija ženskog skoka u dalj na Seniorskom prvenstvu RS. Prepoznatljiv sprinterski 40-metarski zalet, prilaz odskočnoj dasci milimetarski, faza leta i doskoka u jamu za udžbenike. Bijele zastave sudija u vazduhu govore da je skok ispravan. Ni dozvoljena brzina vjetra nij prekoračena.

Glavni sudija razvlači pantljiku i zabada iglu na zadnji trag Tanjinog doskoka u pijesak. Muk u gledalištu.

Atletskim sokolačkim stadionom „Bare“ prolama se glas sudije:

„6 metara i 7 centimetara. Novi BiH rekord”!

Naravno u vlasništvu članice Kluba skakača Srpskog atletskog kluba “Rogatica” Tanje Marković.

Zagrljaji, vrisak i radovanje Tanje i mene, a onda i gromoglasni aplauzi sokolačke publike na trenutak zaustavljaju sva ostala zbivanja na stazi. Pljušte čestitke sa svih strana, ali preostaje još jedna poslednja 6 serija.

Ponovo uraganski zalet… nažalost mikroskopski prestup i crvena zastavica. Molimo sudije da premjere i skok sa prestupom. Iznosi 6 m i 13 cm. Žal za još jednim rekordom, ali biće vremena…” prepričao nam je atletski trener Dejan Mićević imprsije sa stadiona “Bare” na kome je markovićeva ponovo oborila rekord BiH.

Nikolina Ćaćić viceprvakinja RS

Nikolina Ćaćić u trci na 400 metara prepone na ovom takmičenju osvojila je drugo mjesto i titula seniorske viceprvakinje Republike Srpske za 2015. godinu. Ono što se svakako mora naglasiti jeste to da je Nina Ćaćić još uvijek samo pionirka. Time prave dimenzije njenog uspjeha bivaju još vidljivije.

I još da spomenemo i to da su članovi SAK „Rogatica“ u nedelju uzeli učešće ina Atletskom mitingu u okviru 140. Nevesinjske Olimpijade „Nevesinje 2015“. Pošto na programu nije bilo njene discipline – skok u dalj – Tanja Marković nastupila je na trci 100 metara i – pobijedila, osvojivši prvo mjesto. I nagradu koju je obezbijedio organizator takmičenja.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slaviša Vukašinović

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slaviša Vukašinović

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: