Turiste omamile borovnice Zelengore

Glas Srpske - Radmila Đević - 04. avgusta 2015. 058.ba

Dani borovnice u Foci

FOČA – Jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija Foče, planina Zelengora sa svim svojim jedinstvenim ljepotama minulog vikenda bila je mjesto održavanja tradicionalne manifestacije „Dani borovnice“ koja je okupila brojne domaće ljubitelje prirode, planinare ali i turiste iz cijelog svijeta.

U Turističkoj organizaciji opštine Foča koja je i organizator ove turističko-promotivne manifestacije kažu da je planina Zelengora najbolje izletište i pravi ljetni hit za brojne svjetske turiste željne planinskog i avanturističkog turizma i jedinstvenog odmora.

– Ova manifestacija doprinosi promociji svih lokaliteta na području Nacionalnog parka „Sutjeska“, pa tako i poznatih jezera, gorskih očiju, koja su ponos ovo kraja. Borovnice su se brale ručno, što znači da su naši raniji apeli da se ne uništavaju beračima urodili plodom – kaže direktor Turističke organizacije Ljeposava Đajić.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,