Uspjeh mladog fudbalera „Bambi-Sokola“, Danila Marića, u sastavu Republike Srpske

04.08.2015.

Danilo Maric

SREBRO SA SELEKCIJOM U13

VIŠEGRAD – Mladi višegradski fudbaler Danilo Marić, standardni član Sokolove sportske sekcije „Bambi-Soko“, u sastavu selekcije U13 Republike Srpske osvojio je srebrnu medalju na prestižnom memorijalnom turniru „Jozef Kubin“ u češkom gradu Jablonecu.

Na turniru su učestvovale dvije selekcije Fudbalskog saveza Republike Srpske, U11 i U13 i obadvije su bile druge iza vršnjaka češke ekipe Hradec Kralove, nakon minimalnih poraza od 0:1.

Danilo Marić je u ekipi U13 bio izuzetno zapažen, postigavši šest pogodaka.

Danilo Maric U13

-Ovo je moje prvo značajnije međunarodno iskustvo, kaže ovcaj mladi fudbaler, odličan učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu.

Nakon odličnih rezultata u Češkoj za mlade fudbalere Republike Srpske juče je priređen svečani prijem u Fudbalskom savezu Srpske.

Od septembra će pohađati sedmi razred, a inače je odlikaš sa svim peticama.

-Najviše volim matematiku i fudbal. Hoću li u životu biti naučnik ili fudbaler teško se odlučiti. Ipak, volio bih nakon višegradske Drine HE zaigrati u beogradskoj Crvenoj Zvezdi, a potom u Čelziju ili Barseloni, odaje svoju životnu želju ovaj mladi fudbaler pred kojim je lijepa budućnost, za šta god da se odluči.