Asflatni putevi osvajaju ruđanska sela

RTRS - Mira Andrić - 17. septembra 2015. 058.ba

Asfalt u Bovanu Rudom

RUDO – „Ove godine opština Rudo iz budžeta je izdvojila 375.000 maraka za kapitalne investicije u infrastrukturi“, potvrdio je načelnik ove opštine Rato Rajak.

Obzirom da su Ruđani krupnim koracima krenuli u proizvodnju jagodičastog voća, prije svega maline, najviše ulaganja će biti u rekonstrukciju i asfaltiranje lokalnih puteva, oko 215.000 KM.

„Putevi su jedan od važnijih faktora za ostanak stanovništva na selu, tako da će uređena seoska infrastruktura omogućiti lakši i brži transport roda do hladnjače“, pojašnjava Rajak, te ističe da je procentualno na području ruđanske opštine asfaltirano oko dvije trećine lokalnih puteva.

Ovih dana izvođači radova, radnici „Romanijaputeva“ uz pomoć mehanizacije asfaltirali su dio seoskih puteva u mjesnim zajednicama Bijelo Brdo, Štrpce i Mokronozi u dužini oko 2.600 metara.

„Prema ugovoru, ostalo je da se u narednim danima asfaltira dio puta u Resićima i Omačini. Očekujemo da će radovi biti završeni prije ugovorenog roka od 60 dana“, kaže šef ove RJ „Romanijaputevi“ u Višegradu Bogdan Đukanović.

Opština Rudo svake godine izdvaja značajna sredstva iz budžeta za kapitalne investicije. Najveći dio tih sredstava dolazi od hidroleketrane „Višegrad“ na ime naknade za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije. Na godišnjem nivou ta cifra se kreće od 1,1 do 1,2 miliona maraka, potvrđeno je u lokalnoj upravi ove opštine.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: