Bioskop: Repertoar od 10. do 16. septembra

10.09.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 10. do 16. septembra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Zmajevo gnijezdo: Zora ratnika 3D”, “Posjeta” i “Hiljadarka”.

 

Zmajevo gnijezdo: Zora ratnika 3D [18:50]

zmajevo-gnezdo

IZVORNO IME: Dragon Nest: Warriors’ Dawn
REŽIJA: Nenad Đurić
ULOGE: Jiao Xu, Guanlin Ji, Ying Huang, Dawei Shen, Xianglong Meng
ŽANR: animirani, avantura, porodični
TRAJANjE: 88 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: MCF MegaCom Film

SADRŽAJ FILMA:

3D film Dragon Nest: Warrior’s Dawn (prvobitno nazvan Dragon Nest: Rise of the Black Dragon) je adaptacija popularnog MMORPG Dragon Nest iz „Shanda” igara u saradnji sa „Mili Pictures”. Ovaj film je režirao Bil Borden, koji je takođe režirao i „Upoznajte Robinsonove”, „High School Musical“ seriju i ,,Kung Fu frku”.
Prije mnogo vremena boginja Altea stvorila je divan svet. Pod zaštitom dva mistična zmaja, ovaj svjet se razvijao u harmoniji i prosperitetu. Međutim, Altein uspjeh je probudio zavist i ogorčenje u svjetu bogova. Zli neprijatelji su otrovali boginju i stoga stvorili haos i patnju u nekada mirnoj zemlji.

 

Posjeta [20:00]

posjeta

IZVORNO IME: The Visit
REŽIJA: M. Night Shyamalan
ULOGE: Kathryn Hahn, Deanna Dunagan, Peter McRobbie, Ed Oxenbould, Olivia DeJonge
ŽANR: Psihološki triler, horor
TRAJANjE: 94 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: UNA film

SADRŽAJ FILMA:

Scenarista/reditelj/producent M. Night Shyamalan („Šesto culo“, „Znaci“) i producent Jason Blum („Paranormalna aktivnost“, „Procišcenje“) žele vam dobrodošlicu u novi Univerzalov film „Posjeta“. Shyamalan se vraća svojim korjenima strašnom pričom o bratu i sestri koji su poslati na udaljenu farmu u Pensilvaniji kod svoje babe i dede na nedjelju dana. Kad djeca otkriju da je stariji bračni par umiješan u nešto duboko uznemiravajuće, shvatiće da su im šanse da se vrate kući svakim danom sve manje i manje.

 

Hiljadarka [20:35]

hiljadarka

IZVORNO IME: HILjADARKA
REŽIJA: Nenad Đurić
ULOGE: Branislav Trifunović, Aida Bukva, Moamer Kasumović, Goran Kostić, Vanesa Glođo, Siniša Udovičić, Mima Karadžić, Slaven Knezović, Edhem Husić, Nenad Tomić, Irina Dobnik, Vlado Kerošević, Damir Mahmutović, Irfan Kasumović, Željko Pervan, Nikola Kojo, Nikolina Jelisavac, Armin Omerović, Mehmed Jahić, Fuad Mistrić, Mona Muratović, Alisa Brkić
ŽANR: Komedija
TRAJANjE: 94 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: Con film

SADRŽAJ FILMA:

Bosna, 1955. Atif Kurtović, sin penzionisanog rudara, prvi put silazi u rudarsku jamu kada mu saopštavaju vijest da je odabran za lice koje će ukrasiti najvrijedniju novčanicu u državi. Niko ne zna kako su baš njega odabrali. Atif odlazi u Beograd, upoznaje Tita, a kada se vraća u svoje malo rudarsko mjesto, dobija posao kakav zaslužuje. Atif se zaljubljuje u lokalnu prostitutku, prelijepu, ali posrnulu mladu ženu, koju svi zovu Hiljadarka po cijeni koju je odredila za pružanje svojih usluga. Uživajući u svojim privilegijama, Atif napušta posao i odaje se porocima. Atif i Hiljadarka padaju u nemilost društva. Da li će Titova iznenadna posjeta rudniku još jednom promijeniti Atifov život?