Đurković odveo Radnik u osminu finala Kupa RS

30.09.2015.

fk sutjeska

FOČA – Premijerligaš iz Bijeljine je tek nakon izvođenja penala savladao prvoligaša Sutjesku i trasirao put u 1/8 finala kupa RS.

Prvo poluvrijeme proteklo je u nezanimljivoj igri, oba tima su se isključivo orjentisala na odbranu svog gola, pa većih uzbuđenja pred nije bilo. Blagu terensku inicijativu imao je domaći tim, međutim odbrana Radnika je je sve pokušaje uspješno zaustavljala.

U drugi dio Radnik je ušao puno angažovanije i agresivnije, pa su već u 49. minutu gosti stigli do prednosti. Nakon odlične akcije veznog reda sam pred golmanom Petrovićem se našao Beširović i sa desetak metara preciznim udarcem poslao loptu u mrežu.

Domaći tim je nakon primljenog pogotka bacio sve karte u napad, a u 64. minutu Zečević je izašao sam pred golmana Đurkovića, spetljao se i njegov udarac je izblokiran, a lopta otišla u korner. Korner je u 65. minutu odlično izveo Mojović, a najviši u skoku gostiju bio je Dejan Drakul čiji udarac glavom kratko odbija Đurković, lopta stiže do Nikole Danilovića koji je samo pospremio u mrežu sa tri metra.

Nakon što što se meč završio bez pobjednika pristupilo se izvođenju penala pa su Maksimović i D.Drakul bili uspješni u prvoj seriji, promašio je Jakovljević, a Mojović donio prednost Sutjesci. U trećoj i četvrtoj seriji penala za Radnik su pogodili Hadžić i Barjaktarević, dok je udarce Zečevića i Vladana Danilovića zaustavio golman Miloš Đurković. Tačku na utakmicu stavio je Aleksandar Vasić koji je pogodio u petoj seriji i doneo svom timu plasman u osminu finala Kupa.

SUTJESKA – RADNIK
1:1 (0:0) penalima 3:5

1/16 finala Kupa RS

Strijelci: 0;1 Beširović u 49; 1:1 N.Danilović u 65 min.
Strijelci jedanaesteraca: D.Drakul, Mojović (Sutjeska), Maksimović, Hadžić, Barjaktarević, Vasić (Radnik).
Gradski stadion.
Gledalaca: 200.
Sudija: Jovo Karić (Trebinje) 7.
Žuti kartoni: Mojović, N.Drakul (Sutjeska), Seratlić, Hadžić (Radnik).

SUTJESKA: Petrović 6, N.Drakul 6, Trifković 6, Elez 6, Ivanović 6 (od 70. V.Danilović -), Radović 6 (od 62. Guzina -), Mojović 6,5, Zečević 6, R.Drakul 6 (od 53. Đoković 6), D.Drakul 6,5, N.Danilović 6,5.

RADNIK: Đurković 8, Jakovljević 6, Antić 6,5, Motika 6 (od 46. Beširević 6,5), Vasić 6,5, Mrkaić 6 (od 74. Berbić -), Hadžić 6,5, Krsmanović 6, Bajić 6, Seratlić 6 (od 76. Barjaktarević -).

Igrač utakmice: Miloš Đurković (Radnik) 8.