Fočaci osvojili „planinu bogova“

SRNA - Aleksandra Janković - 24. septembra 2015. 058.ba

Planinari iz Foce na Olimpu

FOČA – Grupa od 14 planinara iz Foče uspješno se danas popela na Olimp, najveću planinu u Grčkoj, koja se uzdiže 2.918 metara iznad mora.

Na završni uspon, iz planinarskog doma koji se nalazi na 2.700 metara nadmorske visine, fočanski planinari krenuli su jutros oko 7.00 časova, a na vrhu „planine bogova“ bili su oko 8.30 časova.

„Peli smo se najtežom stazom, a na vrhu smo uspjeli da ‘uhvatimo’ pola sata lijepog vremena“, rekao je u telefonskoj izjavi Srni iz Grčke Karlo Šimović, koji je predvodio fočanske planinare.

On je naveo da u Grčkoj kiša danima ne prestaje i da su prethodnog dana, po teškim vremenskim uslovima izveli prvu etapu uspona do planinarskog doma na 2.700 metara nadmorske visine.

„Prvog dana, kada smo savladali visinsku razliku od 1.700 metara, bilo je veoma naporno“, kaže Šimović.

Od 15 planinara iz Foče, koliko ih je učestvovalo u akciji, na vrh se popelo 14, a jedan od dva ženska člana ekspedicije odustala je na 2.100 metara, sačekavši kolege u jednom od planinarskih domova.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: