Forum bezbjednosti Foča: Smanjen broj krivičnih djela

Radio Foča - Radmila Đević - 04. septembra 2015. 058.ba

forum-bezbjednosti-Foca

FOČA – U opštini Foča neophodno je povećati prisustvo policije u ruralnim područjima zbog sumnji da seoski putevi često služe za nelegalan prevoz robe i putnika i drugih nezakonitih radnji, kao i zbog toga što se seosko stanovništvo više puta u proteklom periodu našlo na meti pljačkaša.

Istaknuto je ovo na današnjem Forumu bezbjednosti u Foči na kojem je ocijenjeno da je stanje bezbjednosti u ovoj lokalnoj zajednici zadovoljavajuće.

Da je bezbjednosna slika povoljna svjedoče podaci da je na području Foče u proteklih osam mjeseci zabilježen pad krivničnih djela, smanjeno je narušavanje javnog reda i mira, kao i broj saobraćajnih nezgoda.

-U proteklom periodu počinjeno je 78 krivičnih djela, osam odsto manje u odnosu na prošlu godinu, od čega je 90 odsto krivičnih djela opšteg kriminaliteta, a 10 odsto je iz oblasti privrednog. Rasvijetljeno je 80 odsto slučajeva, a bilježimo i značajan pad narušavanja javnog reda i mira, odnosno 32 odsto manje nego lani-rekao je na Forumu načelnik Stanice javne bezbjednosti Foča Velimir Kostović.

Načelnik opštine Foča koji je i predsjednik Foruma za bezbjednost apelovao je na policiju da preventivno djeluje u seoskim područjima, kao i na sve građane i fizička lica da se poveća bezbjednost djece u saobraćaju, posebno u blizini škola.

-Nakon asfaltiranja i rekonstrukcije više ulica, mi već od sutra počinjemo sa njihovim markiranjem na širem području grada, postavljanjem horizontalne i vertikalne signalizacije, kao i postavljanjem ležećih policajaca u blizini škola-rekao je Mašić i naglasio da je u Foči neophodno vraćanje staničnog odjeljenja policije na području MZ Čelebići.

Mašić je pohvalio sve građane koji su pomogli da masovne manifestacije na području Foče, poput festivala za mlade na Tjentištu i Međunarodnog omladinskog turnira „Fudbal frends“ proteknu u najboljem redu i bez incidenata. Istakao je da se od prethodnog Foruma radilo na podizanju bezbjednosti u čemu je lokalna zajednica zajedno sa policijom i svim svojim građanima napravila značajne iskorake, kako u užem centru grada, tako i u prigradskim mjesnim zajednicama.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: