Fudbaleri Mladosti preživjeli linč u Karakaju

28. septembra 2015. 058.ba

Branislav Puhalac

Rogatičani spašavali živu glavu

ROGATICA – Vratili su se fudbaleri Mladosti sa gostovanja iz Karakaja razočarani, poniženi i pretučeni. Ne boli Rogatičane minimalan poraz koji je takođe diskutabilan već divljačko ponašanje fudbalera, rukovodstva i navijača Radničkog po završetku meča drugoligaškog istoka RS. Predsjednik Mladosti, Branislav Puhalac vidno utučen, jer je i sam bio napadnut i udaren tvrdim predmetom u glavu još sabira utiske i iznosi svoje viđenje klasičnog linča koji se desio fudbalerima i rukovodstvu Mladosti posle meča u predgrađu Zvornika.

– Već sam početak utakmice u Karakaju je nagoveštavao da sve neće ići svojim tokom i kako treba u ovom meču. Susret je prekinut u petom minutu zbog napada dijela navijača na pomoćnog sudiju. Ipak utakmica je nastavljena iako stadion Radničkog ne ispunjava ni minimalne uslove za odigravanje prvenstvenih mečeva. Kraj susreta je donio neverovatne scene na terenu i ulazu u svlačionice. Naši igrači i stručni štab su bez ikakvog povoda i razloga fizički napadnuti, osim što su poljevani alkoholom i vodom, pljuvani, gađani su različitim predmetima i konačno sve je kulminiralo fizičkim napadom. Ušao sam na teren da ih probam zaštititi, međutim pretprpio sam udarace po cijelo tijelu i jedva smo uspjeli da dođemo do svlačionice. Tu smo proveli više od jednog sata čekajući policiju da nas spasi od divljanja razjularene horde. Zanimljivo je da su dva policajca bila prisutna tokom odigravanja susreta ali nisu ni jednog momenta pokušali da spriječe napad – ističe vidno razočarani Puhalac.

Po dolasku u Rogaticu napadnuti fudbaleri Danko Nerić, Nikola Nešković i Obrad Janjić i predsjednik Branislav Puhalac su izvadili ljekarska uvjerenja i potražiće pravdu pravnim putem. Ne boli Rogatičane samo napad jer smatraju da su i sudije podlegle pritisku.

– Poslednjih deset minuta utakmice bilo je vidljivo usmjereno protiv naše ekipe, u 82. minutu nam je poništen čist pogodak radi navodnog ofsajda. U 85. minutu je prestrogo isključen naš igrač Motika a vrhunac nepravde se desio u zaustavnom vremenu kada smo primili pogodak koji je riješio pobednika iz dosta sumnjive situacije. Vjerujemo da su službena lica sa meča između Radničkog i Mladosti podnijeti iscrpan izveštaj i da će diciplinski organi FSRS imati dovoljno sluha sagledati sve što se dešavalo na ovom susretu i vinovnike pravilno sankcionisati – zaključio je Puhalac.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,