Izložba fotografija Vikimedije Srpske

27.09.2015.

Vikipedija izlozba

ANDRIĆGRAD – U Andrićgradu večeras je organizovana izložba fotografija pristiglih na foto-konkurs “Tragom duše”, koji je organizovala Zajednica “Vikimedije” Republike Srpske.

Koordinator ovog projekta Bojana Podgorica rekla je da je izložba rezultat dvomjesečnog prikupljanja fotografija prirodnih i kulturnih dobara Republike Srpske.

“U okviru foto-konkursa prikupljeno je 2.000 fotografija prirodnih i kulturnih dobara koje su objavljene na žVikimedijinojž multimedijalnoj ostavi – najvećem virtuelnom skladištu”, navela je Podgorica.

Ona je dodala da su nagrađene najbolje fotografije – u kategoriji “kulturna dobra Republike Srpske” prvo mjesto pripalo je autoru Bogdanu Lažetiću, drugo mjesto Svetlani Novaković, a treće mjesto je osvojila fotografija Milovana Bokića.

Podgorica je napomenula da je u kategoriji “prirodna dobra Republike Srpske”, prvo mjesto osvojila fotografija autora Darka Gavrića, drugo mjesto pripalo je Samiru Zahiroviću, a treće mjesto Jeleni Vulić.

“Tri prvoplasirana autora iz svake kategorije osvojila su novčanu nagradu”, dodala je Podgorica.

Prvonagrađeni Bogdan Lažetić iz Gacka rekao je da mu je nagrada pripala za fotografiju Hrama Svetog Nikole u Dobrelji.

“Posebno mi je drago da je ova crkva u mjestu odakle su moji preci. Ovo je jedan od najboljih načina da se prikažu prirodna i kulturno-istorijska dobra Republike Srpske”, istakao je Lažetić.

On je dodao da fotografiju doživljava kao hobi i da ovo smatra velikim priznanjem.