Izložba o Vuku Stefanoviću Karadžiću

30. септембра 2015. 058.ba

Izlozba Osnovna skola u Visegradu

VELIKO ZANIMANjE VIŠEGRADSKIH OSNOVACA

VIŠEGRAD – Zahvaljujući Srpskom prosvjetnom i kulturnom društvu „Prosvjeta“ iz Višegrada učenici i prosvjetni radnici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu imaju priliku da se izložbom „U susret Vuku“, dodatno informišu o životu i djelu Vuka Stefanovića Karadžića.

Po riječima direktora škole, Momira Radojičića, izložbu su vidjeli svi višegradski osnovci i njihovi nastavnici, upotpunjujući znanje o srpskom jeziku i Vukovom neprolaznom djelu.

-Ova izložba se uklopila u naš projekat „Škola prijateljski ambijent za dijete“, uz pomoć koje su naši đaci na 20 panoa imali priliku da se upoznaju sa izvornim dokumentima i dodatno se upoznaju sa stvaralaštvom Vuka Stefanovića Karadžića, pojasnio je Radojičić.

Postavku izložbe priredio je Gradski odbor „Prosvjete“ iz Banja Luke u okviru obilježavanja 200 godina od objavljivanja prvih Vukovih djela, te 250 godina od njegove smrti.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: