Obilježen Svjetski dan bez automobila

SRNA - Jovana Borovčanin - 22. septembra 2015. 058.ba

Dan bez auta

VIŠEGRAD – Auto-moto društvo Višegrad, saobraćajna policija i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ organizovali su brojne aktivnosti za učenike ove škole u okviru obilježavanja Svjetskog dana bez automobila.

U glavnoj višegradskoj Ulici Kralja Petra Prvog, koja je od 8.00 do 16.00 časova zatvorena za saobraćaj, organizovane su dječije igre, izložba učeničkih radova, vožnja biciklima, šetnja mališana i odraslih, te crtanje na asfaltu i vožnja rolera.

Sekretar Auto-moto društva Višegrad Radovan Lipovac podsjetio je da društvo svake godine organizuje ovu manifestaciju s ciljem buđena svijesti kod ljudi o tome da se korištenjem nemotornih prevoznih sredstava doprinosi zdravijem načinu života.

Pedagog Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Tanja Novaković rekla je da se u okviru programa bezbjednosti djece u saobraćaju realizuje jedan dio nastavnog sadržaja van učionice.

„U ovoj manifestaciji uključeni su učenici od drugog do petog razreda, koji se zajedno sa učiteljima i članovima Auto-moto društva upoznaju sa pravilima bezbjednosti u saobraćaju“, rekla je Novakovićeva.

U okviru ovih aktivnosti članovi Auto-moto društva Višegrad dijelili su letke učenicima o bezbjednosti u saobraćaju.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,