Obilježen Svjetski dan bez automobila

22.09.2015.

Dan bez auta

VIŠEGRAD – Auto-moto društvo Višegrad, saobraćajna policija i Osnovna škola “Vuk Karadžić” organizovali su brojne aktivnosti za učenike ove škole u okviru obilježavanja Svjetskog dana bez automobila.

U glavnoj višegradskoj Ulici Kralja Petra Prvog, koja je od 8.00 do 16.00 časova zatvorena za saobraćaj, organizovane su dječije igre, izložba učeničkih radova, vožnja biciklima, šetnja mališana i odraslih, te crtanje na asfaltu i vožnja rolera.

Sekretar Auto-moto društva Višegrad Radovan Lipovac podsjetio je da društvo svake godine organizuje ovu manifestaciju s ciljem buđena svijesti kod ljudi o tome da se korištenjem nemotornih prevoznih sredstava doprinosi zdravijem načinu života.

Pedagog Osnovne škole “Vuk Karadžić” Tanja Novaković rekla je da se u okviru programa bezbjednosti djece u saobraćaju realizuje jedan dio nastavnog sadržaja van učionice.

“U ovoj manifestaciji uključeni su učenici od drugog do petog razreda, koji se zajedno sa učiteljima i članovima Auto-moto društva upoznaju sa pravilima bezbjednosti u saobraćaju”, rekla je Novakovićeva.

U okviru ovih aktivnosti članovi Auto-moto društva Višegrad dijelili su letke učenicima o bezbjednosti u saobraćaju.