Održan 10. Međunarodni sajam meda i pčelinjih proizvoda

RTRS - Mira Andrić - 16. septembra 2015. 058.ba

Sajam meda u Visegradu

VIŠEGRAD – Na platou ispred Doma kulture u Višegradu danas je održan 10. Međunarodni sajam meda i pčelinjih proizvoda u organizaciji Udruženja pčelara „Višegrad“.

Na prodajno izložbenim štandovima, med se mogao kupiti po cijeni od 15 maraka za kilogram, dok je med u saću bio 20 maraka.

Pčelari iz Užica, Višegrada, Sokoca, Foče i Kosijerića na ovom prodajno izložbenom sajmu prezentovali su i druge proizvode na bazi meda: rakiju medovaču, polen, propolis kapi, romanijsku vijagru, polenov prah, pergu,vosak, nevenovu kremu zatim za imunitet kombinaciju meda sa sjemnom i korijenom koprive.

Slađana Radović iz Sokoca kaže da raspolaže sa oko 300 pčelinjih društava i da je ova godina bila rodna uz dobar kvalitet meda.

Sajam meda u Visegradu 2

Višegradski pčelar Marko Draganić broji preko 90 godina i savjetuje svima da redovno uzimaju med, kako bi bili zdraviji i otporniji na bolesti u šta se i sam uvjerio baveći se pčelarstvom dugi niz godina.

Otvarajući Deseti po redu sajam meda u Višegradu , zamjenik načelnika opštine Milan Nikolić je rekao da opština Višegrad starteški teži da od jendog velikog indrustijskog grada,kakav je bio prije rata, zauzme značajno mjesto u proizvodnji zdrave hrane u šta se ubraja i pčelarenje.

Ovogodišnji sajam meda svojim nastupom obilježili su i mališani obdaništa „Neven“ a učesnici ove manifestacije su prisutvovali predavanju na temu: „Moj način uzimljavanja pčela“.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: