Održan 11. Memorijalni košarkaški turnir „Rade Stanimirović“

28.09.2015.

Varda HE

VARDA HE POBJEDNIK – NEMANjA STANIMIROVIĆ NAJBOLjI IGRAČ

VIŠEGRAD – Pobjednik 11. Memorijalnog turnira „Rade Stanimirović“, koji je proteklog vikenda održan u Gradskoj dvorani u Višegradu, je Varda HE, koja je u finalu bila uspješnija od Radnika iz Bijeljine, pobjedivši sa 77-73.

Bila je to odlična utakmica u kojoj su dva Premijerligaša odmjerila snage pred novo prvenstvo, koje počinje 10. oktobra.

U utakmici za treće mjesto ekipa Priboja je pobjedila Zlatar iz Nove Varoši, rezultatom 87-63.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Nemanja Stanimirović iz Varde HE, a najefikasniji strijelac bio je Dejan Kokoroš iz Radnika, koji je postigao 43 poena.

Pobjednički pehar Vardi HE uručio je načelnik opštine Višegrad, Slaviša Mišković, a ostala priznanja ekipama i pojedincima uručili su članovi uprave višegradskog premijerligaša, Dejan Savić i Ljubiša Škipina.

Varda HE 3

Ilija Vidaković, trener Varde HE izjavio je da su imali kratak period priprema zbog kašnjenja oko kompletiranja ekipe.

-Uspjeli smo oformiti solidnu ekipu koja je spoj iskustva i mladosti iz Vardinog podmlatka, za novu sezonu u Premijer ligi BiH. Prvenstvo startuje 10. oktobra i narednih dana ćemo nastojati nadoknaditi propušteno, kako bi ekipa ušla što spremnija u prvenstvo, rekao je Vidaković, čestitajući svojim igračima na dobroj igri u finalu memorijala protiv Radnika, koji je znatno ranije počeo sa pripremama.

Trener Bijeljinaca, Igor Mihajlović, čestitao je Vardi HE na trijumfu na ovom tradicionalnom turniru.

-Još uvijek brusimo formu za novu sezonu u Premijer ligi BiH u kojoj ćemo, nadam se, i mi i višegrađani ostvariti dobar plasman, naglasio je Mihajlović.