Održan koncert Gradskog ženskog hora „Barili“ iz Požarevca

iskra.co, Gorica Ćećez | Foto: S. Garić - 26. septembra 2015. 058.ba

Hor Barili3

ANDRIĆGRAD – U prepunom holu Andrićevog instituta večeras je održan veličanstven koncert Gradskog ženskog hora „Barili“ iz Požarevca. Hor, pod dirigentskom upravom magistra Katalin Tasić, izveo je kompozicije koje obuhvataju period od XV do XX vijeka.

Hor se publici predstavio djelima iz bogatog srpskog crkvenog opusa, a sama završnica je bila posvećena srpskim pjesmama iz vremena Velikog rata. Pjesme „Tamo daleko“, „Kreće se lađa francuska“ i finalna „Vostani Serbije“ su izazvale posebno oduševljenje i emotivan prijem kod publike.

Dirigent hora Katalin Tasić, je izrazila ogromno zadovoljstvo zbog velikog interesovanja publike za horsku muziku. Ujedno se zahvalila organizatorima, a posebno direktoru instituta Emiru Kusturici, koji su omogućili da se ovaj koncert održi po drugi put u Andrićevom institutu. Ona je izrazila nadu da će i iuduće godine dobiti priliku da sa horom „Barili“ gostuje u Andrićgradu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: