Održana 11. Redovna sjednica Skupštine KK „Varde HE“

02. septembra 2015. 058.ba

Sjednica Varda HE

FINANSIJSKE, KADROVSKE I IGRAČKE MUKE

VIŠEGRAD – Otprilike mjesec dana pred pripreme za novu Premijerligašku sezonu u Vardi HE nemaju rješenja kako sanirati finansijske dugove, kako kompletirati Predsjedništvo kluba i, što je najvažnije, kako okupiti pristojni igrački kadar, jer osim igrača iz podmlatka trenutno su na raspolaganju tri igrača, od kojih su dva prvotimci.

Upravo o tome je razgovarano na 11. redovnoj sjednici Skupštine kluba, na kojoj je, pod predsjedništvom Blagoja Andrića, kostatovano da je ekipa u protekloj sezoni, pod vođstvom trenera Ilije Vidakovića, uspjela sačuvati Premijerligaški status.

Istaknuti su finansijski problemi sa dugom prema bivšim igračima i dobavljačima od oko 62.000 maraka.

Učestvujući u raspravi Slaviša Mišković, načelnik opštine Višegrad i Mile Lakić, direktor Zavisnog preduzeća „Hidroelektrane na Drini“, naglasili su da se klub ne može finansirati samo iz opštinskog granta i donacije „Hidroelektrana na Drini“, već da je neophodno proširiti marketinški krug donatora.

Aleksandar Savić i Aleksandar Fulurija su predložili, a Skupština podržala, da se pod hitno aktivira Predsjedništvo, u koga su kooprirani novi članovi, kako bi što prije stvorili uslove za normalne ligaške pripreme.

Skupština je ovlastila prvog trenera Iliju Vidakovića da sačini plan okupljanja ekipe, te da odredi pozicije na koje je neophodno obezbjediti pojačanja sa strane.

Jednom rječju Skupština je trasirala put oporavka koji obećava, uz dodatne napore svih u klubu.

U svakom slučaju predstoji mukotrpan posao na stabilizaciji uprave i konsolidaciji ekipe, uporedo sa saniranjem finansijskih dugova.

Ipak, članovi Skupštine su uvjereni da će Varda HE smoći snage i uz znatno širu podršku, uključujući i finansijsku pomoć višegradskih privatnih preduzeća i preduzetnika, stati na noge i početak ligaškog takmičenja spremno dočekati pred svojoj vjernom publikom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,