Otvorena izložba „U susret Vuku“

SRNA - Jovana Borovčanin - 18. septembra 2015. 058.ba

U susret Vuku u Visegradu

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ u Višegradu, otvorena je izložba o Vuku Stefanoviću Karadžiću i njegovom djelu pod nazivom „U susret Vuku“.

Na izložbi, koju je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ „Prosvjeta“ i Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Višegrada izloženo je dvadesetak panoa sa tekstovima i slikama o životu Vuka Karadžića.

Predsjednik višegradskog Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta“ Danka Mitrović rekla je Srni da je izložba posvećena obilježavanju 200 godina od objavljivanja Vukovih prvih djela, „Mala prostonarodna slavenoserbska pjesnarica“ i „Pismenica serbskoga jezika po govoru prostoga naroda napisana“ objavljenih 1814. godine.

„Cilj ove izložbe je da Vukovo djelo učinimo dostupnim kroz razne oblike, a samim tim da stvorimo pretpostavku za učenje, obnavljanje, podsjećanje i vraćanje ovom velikanu“, istakla je Mitrovićeva.

Direktor škole Momir Radojčić rekao je da i na ovaj način mladi uče, upoznaju se sa Vukovim osobinama i njegovim istrajnostima u radu.

„Svi učenici Osnovne škole će na časovima odjeljenske zajednice posjetiti izložbu posvećenu Vuku, da se prisjete, ali i da prošire svoja znanja o ovom velikanu“, rekao je Radojčić.

Izložba će biti otvorena do kraja mjeseca.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: