Podrška ženama oboljelim od raka dojke

05.09.2015.

ASKA

VIŠEGRAD – U Višegradu je danas lokalno Udruženja žena oboljelih i liječenih od karcinoma dojke “Aska” organizovalo akciju podrške oboljelima od ove bolesti.

U centru grada organizovan je štand na kome su dijeljeni leci o ovoj bolesti, a prodavane su majice koje će se nositi u Sarajevu, gdje će biti organizovana zajednička šetnja žena u znak podrške oboljelima od karcinoma dojke.

Predsjednik Udruženja žena “Aska” Svetlana Novaković rekla je novinarima da svakog septembra Udruženja žena oboljelih od raka dojke u BiH organizuje, takođe, štand sa prodajom majica s istim ciljem.

LJekar Doma zdravlja iz Višegrada Sonja Mitrašinović kaže da se broj žena oboljelih od karcinoma dojke povećava, te da su do sada registrovane 42 žene na području opštine Višegrad.

“Prema podacima koje imamo, obolijeva sve više mlađih žena, a jako je bitno da se žene jave na vrijeme i da se redovno kontrolišu kako bi se bolest dijagnostifikovala u početnom stadijumu kada je procenat izliječenja veliki”, rekla je Mitrašinovićeva.

Ona je pohvalila rad Udruženja i rekla da su to žene koje su prošle kroz fazu liječenja, te da one pružaju edukativnu i psihološku pomoć, koja je od izuzetne važnosti.

SRNA - Jovana Borovčanin