Stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI u Rogatici

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 04. septembra 2015. 058.ba

Zgrade RVi u Rogatici

NOVA ZGRADA ZA NAJUGROŽENIJE

ROGATICA – Privodeći kraju Program stambenog zbrinjavanja porodica poginulih boraca i RVI do četvrte kategorije iz 2008. godine u Rogatici, Vlada Republike Srpske prenjko resornog ministarstva i opština ovih dana počeli su izgradnju stambeno višeporodičnog objekta čija predračunska vrijednost je 413.000 maraka.

Za lokaciju je odabran prostor u naselju Kruščica, u susjedstvu zgrade koju je za potrebe izbjeglih i raseljenim lica podigla ambasador UNICEFA Anđelina Đoli. Objekat će biti veličine 21,5 puta 11,6 metara sa podrumom, prizemljem i dva sprata bruto prostora 800 kvadrata i u njemu će biti 14 stanova, od čega 2 dvosobna, 6 jednosobnih i šest garsonjera u ukupnoj korisnoj površini od 544 kvadratna metra. Tu su još zajedničke prostorije od 117 i ostave sa podrumima od 138 kvadratnih metara.

Zgrade RVi u Rogatici 2

Kako reče predsjednik Opštinske Boračke organizacije Milenko Rajak u novoj zgradi biće zbrinuto 12 najugroženijih porodica poginulih boraca i RVI, koliko ih iz postojećeg programa nije riješilo stambeno pitanje. Preostala dva stana iz svojih sredstava u vrijednosti od 53.000 maraka finansira opština iz budžeta i ona će sa njima raspolagati.

Pored toga, naglašava Rajak, opština je kao sufinansijer u ovom projektu obezbjedila zemljište, projektnu dokumentaciju i svu infrastrukturu od vode i kanaluizacije do telefona i ostalog što prati ovakve objekte.

Radove na zgradi izvodi GP „Gratod“ doo iz Banja Luke. Izvođač se obavezao da će objekat završiti u roku od 6 mjeseci.

Zgrade RVi u Rogatici 3

Šef radilišta Miroslav Bulajić reče da radi idu utvrđenom dinamikom iako su im na startu problem stvorile podzemne vode u temeljima koje su danima morali ispumpavati velikom pumpom. Inače, da nije bilo toga, oni bi već „izašli iz zemlje“, što je cilj prije eventualnih kiša i lošijeg vremena.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,