Učenici za inkluzivnu evropsku budućnost

Glas Srpske - R.Đ. - 30. septembra 2015. 058.ba

Ucenici na Tjentistu

FOČA – Srednjoškolski centar Foča, zajedno sa Srednjom mješovitom školom „17. septembar“ iz Žabljaka, narednih 12 mjeseci, u okviru prekograničnog programa BiH – Crna Gora, realizovaće projekat „Radeći zajedno za inkluzivnu evropsku budućnost“.

Projekat predstavlja nastavak saradnje ove dvije škole, a finansira ga Evropska unija sa 182.055 evra, od čega će BiH pripasti 93.750 evra. Planirano je da u fočanskom SŠC-u budu rekonstruisane prostorije potrebne za projektne aktivnosti.

– Biće adaptiran mali školski amfiteatar koji će biti multifunkcionalna prostorija potrebna za realizaciju projekta. Planirana je i nabavka nove računarske, audio i video-opreme, interaktivne table i drugih nastavnih sredstva koja će biti potrebna za planirani festival nauke i sporta – rekla je član projektnog tima Srednjoškolskog centra Foča Marijana Ostović.

Ona je dodala da će biti organizovano šest prekograničnih posjeta, od kojih će tri biti održane u Foči, a tri u Žabljaku.

– Osim ovih aktivnosti, planirana je i likovna kolonija u Foči i škola fotografije u Žabljaku, nakon čega će biti upriličena zajednička izložba slika i fotografija svih učenika. Na kraju će biti održana dva festivala sporta i nauke u okviru kojih će biti organizovane radionice o inkluziji – dodala je Ostovićeva.

Očekivani ishod projekta, u kojem će učestvovati 290 učenika, jeste povećanje kulturno-obrazovnih i sportskih događaja, putovanje mladih u prekograničnom pojasu, učešće djece sa posebnim potrebama u projektnim aktivnostima, te povećanje svijesti o zajedničkim prirodnim i kulturnim resursima.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: