Andrićev institut na 60. Sajmu knjiga u Beogradu

24.10.2015.

Andricev-Institut-

ANDRIĆGRAD – Na 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu koji će sutra popodne otvoriti proslavljeni srpski režiser Emir Kusturica, Andrićev institut prvi put će se pojaviti kao izlagač, predstavljajući neka prošlogodišnja izdanja, ali i veliki broj novih izdanja.

Od prošlogodišnjih naslova na Sajmu će se naći knjiga Miroslava Perišića Sarajevski atentat; časopis Vekovi i Istorijske sveske koje izlaze jednom mesečno i izbor iz tekstova Vuka Stefanovića Karadžića Srbi svi i svuda (priredio prof. dr Dušan Ivanić), a na spisku novih izdanja značajni naslovi su Dnevnik Miodraga Petrovića (priredila prof. dr Aleksandra Vraneš) na srpskom i na ruskom jeziku i krfski Zabavnik, dodadak Srpskih novina objavljivan za vreme izbeglištva na Krfu (priredio Milivoj Nenin); potom zbornik radova Srpska književnost i Prvi svetski rat; knjiga tunižanskog pisca Albera Memija Portret kolonizatora i Portret kolonizovanog i međunarodni časopis LIK (Literatura i kultura).

Na 60. međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu, u prodaji će se naći knjiga Milana Ružića koja nosi naziv „Nekad, neko, negde“. Ovaj prvenac mladog pisca i autora Iskre iz štampe je izašao u novembru 2014. godine i ove godine će moći da se nađe na štandu izdavačke kuće „Štampar Makarije“. Štand ove izdavačke kuće je smešten u areni sale 1 Beogradskog sajma i na njemu će u danima sajma biti prisutan i sam autor.

Pored prvenca našeg autora, na štandu te izdavačke kuće mogu se naći i izabrana dela Rajka Petrovog Noga, tek izašla iz štampe, zatim sabrana dela Andrića, Njegoša, Crnjanskog, Selimovića, svetog vladike Nikolaja Velimirovića, knjiga „Smrt je neprovjerena glasina“ našeg proslavljenog reditelja Emira Kusturice, kao i sabrana dela Matije Bećkovića koja su objavljena u saradnji sa Andrićevim institutom iz Andrićgrada, kao i mnogi drugi klasici srpske i svetske književnosti.