Bioskop: Repertoar od 15. do 21. oktobra

bioskop.andricgrad.com - 15. oktobra 2015. 058.ba

ANDRIĆGRAD – Od 15. do 21. oktobra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove „Ničije dete“, „Crna misa“ i „Grimizni vrh“.

 

Ničije dete [18:55]

Nicije-dete

IZVORNO IME: Ničije dete
REŽIJA: Vuk Ršumović
ULOGE: Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković, Miloš Timotijević
ŽANR: Drama
TRAJANjE: 95 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: MCF MegaCom Film

SADRŽAJ FILMA:

U rano proleće 1988, duboko u planinama Bosne i Hercegovine, lovci među vukovima pronalaze divljeg dečaka. Ne znaju ko je, pa dečak nasumično dobija ime Haris, a lokalne vlasti ga po hitnom postupku šalju u centralno sirotište SFRJ u Beogradu.

Iako su medicinske prognoze loše, vaspitač Ilke na svaki način pokušava da pomogne dečaku. Prvi znaci napretka su vidljivi kada se Haris veže za drugog dečaka iz sirotišta, Žiku (15). Ali otac dolazi po Žiku i on mora da napusti dom, i Haris ponovo ostaje sam. Dok čeka Žiku da ispuni svoje obećanje i vrati se po njega, Haris izgovara prve reči.

Nedugo zatim, polazi u školu, i dodatno se socijalizuje. Nakon što ga je otac oterao od kuće, Žika se vraća. Ali više ništa nije kao pre. Žika više ne može da se vrati u dom. Nesposoban da se nosi sa novonastalom situacijom, Žika se ubija. 1992. godina je. U Bosni i Hercegovini besni rat. U dom stiže pismo od lokalnih bosanskih vlasti kojim se zahteva Harisov brzi povratak. Ilke pokušava da zadrži Harisa. Krije ga kod sebe kući, ali policija ga pronalazi i šalje nazad u Bosnu.

Po povratku u Bosnu, Haris nema gde da ode. Dok luta besciljno, nailazi na grupu vojnika koja ga vodi sa sobom. Dobija i pušku i odlazi u borbu. Jedne noći, posle krvave bitke, Haris, po prvi put u svom životu, donosi odluku. Ostavlja pušku, i odlazi nazad na planinu na kojoj je nađen. Odlazi sve dalje i dalje od rata i haosa.

Konačno, dolazi do potoka i ogleda se u njemu. Vadi kliker koji je poneo sa sobom, okreće ga ka nebu i gleda kroz njega… Film “Ničije dete” baziran je na istinitoj priči.

 

Crna misa [20:00]

crna-misa

IZVORNO IME: Black Mass
REŽIJA: Scott Cooper
ULOGE: Johnny Depp, Benedict Cumberbatch, Dakota Johnson…
ŽANR: Akcija, kriminalistički, drama
TRAJANjE: 123 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: Blitz Film & video distribution

SADRŽAJ FILMA:

Istinita priča, nastala prema knjizi Dicka Lehra i Gerarda O’Neilla, o jednom od najdužih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD-u čiji je protagonist zloglasni gangster James Whitey Bulger!

Radnja Crne mise odvija se 70-ih godina prošloga vijeka u južnom Bostonu, gdje FBI agent John Conolly (Joel Edgerton) gangstera irskih korijena Jamesa „Whiteyja“ Bulgera (Johnny Depp) pokušava pridobiti na saradnju sa FBI-em kako bi eliminisali njihovog zajedničkog neprijatelja – italijansku mafiju. Njihov se prljavi dogovor oteo kontroli i Whiteyju omogućio izbjegavanje zakona što je učvrstilo njegovu moć i učinilo ga jednim od najokrutnijih i najopasnijih gangstera u istoriji Bostona…

 

Grimizni vrh [20:35]

grimizni-vrh

IZVORNO IME: Crimskon Peak
REŽIJA: Guillermo del Toro
ULOGE: Mia Wasikowska, Jessica Chastain, Tom Hiddleston…
ŽANR: Gotski, ljubavni, horor
TRAJANjE: 119 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: UNA Film

SADRŽAJ FILMA:

Iz mašte reditelja Giljerma del Tora stiže misterija sa natprirodnim elementima, u kojoj glume Tom Hidlston, Džesika Častejn, Mia Vašikovska i Čarli Hanam.

Kad joj srce ukrade zavodljivi neznanac, mlada žena će otići u kuću od cigle crvene kao krv na vrhu planine: mjesto prepuno tajni koje će je proganjati zauvjek. Između želje i tame, između misterije i ludila, leži istina iza Krimson Pika…

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: