Emir Kusturica otvara jubilarni 60. Sajam knjiga

Blic - 21. oktobra 2015. 058.ba

Emir-Kusturica

Juče su, u hotelu “Moskva” gradski sekretar za kulturu Vladan Vukosavljević, predsednik Odbora Sajma Zoran Avramović, Zoran Hamović i drugi predstavili trojezičnu (srpsko-englesko-ruski) monografiju objavljenu povodom jubileja, šest decenija Sajma knjiga.

Autor monografije, koja jezgrovito i pregledno daje sliku Sajma prelomljenu kroz godine trajanja aopostrofirajući najvažnije podatke među kojima i imena onih koji su otvarali svetkovinu pisane reče je Irina Milutinović. Za godinu 2015 stoji da 25. oktobra Sajam knjiga otvara proslavljeni reditelj Emir Kusturica.

Prikazan je i kratki film o istoriji Sajma; menjale su se države, vlade, smenjivali burni periodi istorije ali je knjiga dostojanstveno odolevala.

Ovogodišnji manifestacija traje do 1. novembra, a kako piše u monograsfiji, očekuje se više od 1000 izlagača, od čega oko 500 domaćih i 80 inostranih direktnih. Sajam će se održati na 30.512 kvadratnih metara izložbenog prostora pod kupolama Beogradskog sajma, biće priređeno više od 900 programa, na galerijama preko 10 specijalizovanih izložbi…

Zemlja gost je Rusija, Sajam će posetiti i gosti iz Kine, Nemačke, Francuske, Velike Britanije, Indije, Belorusije, zemalja reginona…

Ako bi trebalo izdvojiti dve izložbe onda su to “Izložba o Branku Ćopiću” i “Male priče iz velikog rata”.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,