Iduće subote u Rogatici – Smotra najboljih poljoprivrednika

01.10.2015.

Poljoprivredna izlozba u Rogatici (19)

ROGATICA – U organizaciji opštine Rogatica, a pod pokroviteljstvom Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u subotu, 3. oktobra, održaće se 51. regionalna poljoprivredna izložba „Rogatica 2015“.

I ovog puta očekuje se dolazak velikog broja poljoprivrednih proizvođača sa područja Sarajevsko-romanijske i Gornjedrinske regije sa najboljim grlima goveda, ovaca, koza i konja, sjemenskog i merkantilnog krompira, skorupa-kajmaka, tradicionalnih domaćih proizvoda od mlijek i voća, pčelinjih proizvoda, domaće kuhinje i kućne radinosti.

U okviru izložbe i ove godine biće održano više stručnih predavanja o temama iz ratarstva, stočarstva i drugih oblasti poljoprivrede na kojim će predavači biti eminentni poljoprivredni i veterinarski stručnjaci.

Na ovogodišnjoj izložbi poseban prilog će dati Udruženje žena „Žene banatske“ iz Zrenjanina kroz prezentaciju preduzetništva žena Banata i tradiciju u oblasti gastronomije, ali i kulturno-turističkog i ruralnog sadržaja tog dijela Vojvodine i Srbije.

Žene iz Banata dolaze u petak oko 13 časova. Već poslije ručka obići će dio kulturnih i turističkih znamenitiosti Rogatice, a u subotu daće prilog manifestacijama u okviru izložbe poljoprivrednih dostignuća regije, a u večernjim časovima pripremaju prigodan kulturno-zabavni program.