Iz Foče najljepša turistička fotografija Srpske

01.10.2015.

Proljece-ispod-Maglica

FOČA – Pobjednik konkursa za najbolju turističku fotografiju, koji je raspisala Turistička organizacija RS, u kategoriji za najbolju pojedinačnu fotografiju je Ognjen Davidović iz Foče za fotografiju “Proljeće ispod Maglića”. Na konkurs je pristiglo 170 fotografija, a stručni žiri je izabrao 46, koje su predstavljene na izložbi “Jedinstvenost Srpske kroz foto objektiv”. Za najbolju kolekciju fotografija nagrađena je Gačanka Sanja Šupić, za kolekciju “Priroda Hercegovine”.

priroda-Hercegovine

U kategoriji na temu “milioni turista, milioni mogućnosti”, nagrađen je Oliver Jovanović iz Banjaluke za fotografiju Gospodske ulice, dok je posebno priznanje za doprinos u promociji turizma kroz fotografiju Turistička organizacija RS dodijelila akademskoj slikarki iz Foči Ani Ćosović.

specijalna-nagrada-Ana-Cosovic

Manifestaciju “Jedinstvenost Srpske kroz foto objektiv”, TO RS je organizovala povodom Svjetskog dana turizma, 27. septembra, a fotografije je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Radojica Ćosović, profesionalni fotograf, predsjednik žirija; Perica Ivanović, slikar, član žirija; Jovo Ateljević, profesor i stručnjak za marketing u turizmu, član žirija. Izložba “Jedinstvenost Srpske kroz foto objektiv“ može se pogledati u Domu omladine u Banjaluci od 28. septembra do 4. oktobra, u vremenu od 8.00 do 22.00 časova.