Nikoli Polugi drugo mjesto na turniru u Bijeljini

26.10.2015.
Karate-Vidoje Andrić 2013

Foto arhiva

VIŠEGRAD – Pobjednik sedmog Memorijalnog karate turnira “Dragiša Jović”, koji je u subotu održan u Bijeljini je Anđelo Kvesić, takmičar iz Zagreba i aktuelni svjetski prvak.

Na turniru, koji je održan u čast nekadašnjeg istaknutog člana kluba „Panteri” Dragiše Jovića, koji je tragično stradao u saobraćajnoj nesreći u Bijeljini, učestvovalo je sedam karatista iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Hrvatske, ali i iz inostranstva, tako da je turnir ove godine imao međunarodne razmjere.

Turnir je, kao i svih prethodnih godina, i ove godine bio pozivnog karaktera, i njegov cilj je da se u Bijeljini predstave najbolji evropski karatisti.

Da je taj cilj ostvaren govori podatak da je učešće na turniru uzeo aktuelni svjetski prvak, Anđelo Kvesić, koji nastupa za karate klub “Hercegovina” iz Zagreba.

On je ujedno i osvajač sedmog Memorijalnog turnira “Dragiša Jović”, dok je drugo mjesto zauzeo prošlogodišnji pobjednik, Nikola Poluga iz Višegrada.

Pored sportskog, priređen je i kulturno-umjetnički program, koji su svojim nastupom upotpunili članovi hora “Srbadija” iz Bijeljine, a posebnu pažnju privukao je kratki film kojim je posjetiocima turnira predstavljena biografija jednog od najuspješnijih bijeljinskih karatista.

Specijalni gost turnira bio je proslavljeni srpski glumac, Petar Božović, tako da su i publika i učesnici imali priliku da prisistvuju veoma sadržajnom programu.

Dragiša Jović je bio istaknuti član karate kluba „Panteri”, član reprezentacije Republike Srpske i Jugoslavije, osvajač mnogobrojnih medalja na evropskim i svjetskim takmičenjima.

Turnir je održan u sportskoj sali Osnovne škole „Vuk Karadžić” u Bijeljini.