Novi uspjeh rogatičkih atletičara

08.10.2015.

Atletika na Sokocu

SESTRE ĆAĆIĆ I ŠTAFETA 4X100m, ATLETSKI PRVACI BOSNE I HERCEGOVINE

ROGATICA – U odličnoj organizaciji atletskih radnika AK “Glasinac” i ASBiH, na Sokocu je proteklog vikenda održano Atletsko prvenstvo BiH, za mlađe kategorije (cicibane i pionire). Učestvovalo je preko 350 utakmičara iz 22 atletska kluba. Ovo takmičenje će ostati upamćeno po sjajnim rezultatima u pojedinim disciplinama.
Posebno se to odnosi na atletičarke Srpskog Atletskog Kluba “ROGATICA”, sestara Nikoline i Snežane Ćaćić i štafete 4x100m (ž), koje su se okitile pionirskom titulama BiH.

Sestre Ćaćić su se okitile titulama prvakinja BiH u skoku u vis, skoku u dalj trci 80m, prepone, kao i u štafeti 4x100m. Treba istaći i da je mlada atletičarka iz Rogatice Snježana Ćaćić u skoku u dalj ostvarila pobjedu sa skokom 4 m i 44 cm što je jedan od najboljih rezultata u pionirskoj konkurenciji u Jugoustočnioj Evropi.

Nakon ovih sjajnih rezultata rogatička atletičarka se našla u bilježnici selektora BiH, kao potencijalne atletske reprezentativke.

Za oko atletskih stručnjaka zapala je i 8-godišnja skakačica Marija Gračanin, sjajnim skokom i novim rekordomod 3m i 57 cm, pored kojom je sjajna skakačka karijera.

Postignutim rezultatima i osvojenim medaljama na ovom takmičenju ništa ne zaostaju i Irena Ikonić 2 na 60m, Dejana Janković 2 na 80m prepone, Dimitrija Rajak 3 u skoku u vis, kao i Ranko Gračanin 3 na 200m.

U samom vrhu bile su i Marija Karišik, Jovana Ćebić, Slađana Andrić, Nađa Ujić, Sara Zoranović i Magdalena Ilić.

Šlag na tortu stavila je štafeta 4x100m (ž), u sastavu Janković, N.Ćaćić, Ikonić S.Ćaćić, superiornom pobjedom u odnosu na ostale rivalke.

Trener SAK Rogatica Dejan Mičević nije krijo zadovoljstvo ni nakon ovog takmičenja:

– Pripreme koje smo obavili za ovo takmičenje i te kako je urodilo plodom. Znali smo da smo spremni za ovo nama najvažnije takmičenje mlađih uzrasta i pitanje je bilo sa koliko ćemo se titula prvaka BiH, vratiti u Rogaticu. Sve nas u klubu pored osvojenih prvih mjesta pogotovo raduju visoki rezultati koje pojedine naše takmičarke postižu naručito u skakačkim disciplinama, po čemu je klub i poznat u atletskim krugovima. Kamo sreće da imamo imalo normalne uslove,koji imaju ostali, ali nežalimo se radimo gdje imamo i postižemo rezultate sa kojima smo i te kako ponosni – zaključio je Mićević.