Održana regionalna smotra dječijeg folklora

SRNA - Jovana Borovčanin - 11. oktobra 2015. 058.ba

Ruso Folklor

RUDO – U Rudom je sinoć održana regionalna smotra dječijeg foklora na kojoj je nastupilo oko 250 folklorista iz Višegrada, Novog Goražda, Čajniča, Foče, Rogatice i Rudog.

Organizator manifestacije Ilija Arsić rekao je Srni da je ideja festivala da djeca pokažu šta znaju, ali i da uživaju u druženju i gostoprimstvu domaćina.

„Učesnici iz naše opštine i njihovi gosti pokazaće raznovrsnost nošnji i tradiciju, ali i porijeklo odakle dolaze“, rekao je Arsić.

On je dodao da je smotra dječijeg foklora postala tradicionalna i da se održava treći put zaredom.

Član Upravnog odbora Kulturno-umjetničkog društva /KUD/ „Bikavac“ iz Višegrada Vladimir Bradonjić pohvalio je organizatore manifestacije i rekao da je na festivalu učestvovalo četrdesetak foklorista iz mlađe grupe.

„Ovo je prilika da se vidi kultura i drugih država, ali i da uživamo u nastupu folklorista koji na najbolji način predstavljaju običaje krajeva iz kojih dolaze“, rekao je Bradonjić.

On je dodao da su se članovi društva „Bikavac“ predstavili koreografijama koje nose naziv „Zlatibor“ i „Igre iz Srbije“.

Organizator manifestacije je Centar za kulturnu i prosvjetnu djelatnost „Prosvjeta“ iz Rudog.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: