OŠ „Jovan Dučić“ u Čajniču obilježila Dan škole [FOTO]

22. oktobra 2015. 058.ba

Dan skole u Cajnicu

ČAJNIČE – Učenici Osnovne škole „Jovan Dučić“ u Čajniču, danas su svečano obilježili Dan škole. Čajnička osnovana škola već dvadeset godina proslavlja sjećanje na srpskog pjesnika i diplomatu Jovana Dučića.

Tim povodom učenici su održali priredbu, na kojoj su odrecitovane mnoge pjesme, odigrane razne igre a sve u čast istaknutom srpskom pjesniku Jovanu Dučiću.

Jovan Dučić je bio jedan od vodećih predstavnika srpskog modernizma, te jedan od najvećih majstora forme u srpskoj poeziji.

„Velika je nesreća kada čovjek ne zna šta hoće, a prava katastrofa kada ne zna šta može“. Ovo je jedan od citata našeg velikana koji je na otvaranju priredbe pročitala Marija Vraneš.

Da su djeca zaista ukras svijeta, ritmičkom igrom pokazali su to razdragani učenici ove škole. Priredbu su uljepšala i djeca područnih škola „Luke“ i „Milijeno“ sa improvizovanim plesom i recitacijama.

„Na ovaj dan 22. oktobra 2000. godine po želji velikana i pjesika Jovana Dučića preneseni su posmrtni ostaci u grad Trebinje i zbog toga naša škola na taj datum dugi niz godina obilježava Dan škole“ – rekao je direktor Vojo Papić.

Vještim pokretima i plesnim koracima na priredbi se takođe predstavila grupa „Dens Star“. A na karaju mladi harmonikaš Balša Kajević, svojim prelijepim sviranjem oduševio je sve prisutne.

[royalslider id=“175″]

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Gordana Tadić

Rođena 14. septembra 1988. godine u Čajniču. Osnovnu i srednju školu završila u Čajniču. Godine 2012. diplomirala na Filozofskom fakultetu na Palama, odsjek Žurnalistika, te stekla zvanje diplomirani novinar.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Gordana Tadić

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,