Povećan kapacitet parkinga ispred bolnice

20.10.2015.

Parking ispred bolnice

FOČA – U drugoj fazi uređenja i izgradnje parking prostora ispred Univerzitetske bolnice Foča obezbijeđena su dodatna 22 mjesta za putnička vozila i dva mjesta za minibus, za šta je iz opštinskog budžeta izdvojeno oko 24.000 KM, rečeno je u kabinetu načelnika opštine Radisava Mašića.

Na zemljanoj površini uz prodavnice i ugostiteljske objekte, koja je korištena za parking u nuždi, jer je bila prilično neravna i neuslovna, nasut je tampon, postavljen asfalt i ivičnjaci i obilježena su parking mjesta.

Uređenje parking prostora ispred Bolnice opština je počela prije dvije godine kada je omogućena izgradnja 29 mjesta, pa je sada ukupan kapacitet parkinga 51 mjesto.

U opštini Foča ističu da je ovim riješen dugogodišnji problem fočanske bolnice sa nedostatkom mjesta za parking, te da će gazdovanje parkingom ponuditi Boračkoj organizaciji.

U ovoj zdravstvenoj ustanovi liječe se pacijenti iz regije Stara Hercegovina, a sve je više i pacijenata iz Istočne Hercegovine, Sarajevsko-romanijske regije i drugih krajeva Srpske.