Priznanje višegradskim pjesnicima Dragici Grbić i Božidaru Škobiću

15. oktobra 2015. 058.ba

ANTOLOGIJA SAVREMENE POEZIJE ZA DJECU

STIHOVI U ANTOLOGIJI SAVREMENOG SRPSKOG STVARALAŠTVA ZA DJECU

VIŠEGRAD – Izdavačka kuća „Pčelica“ iz Čikaga objavila je Antologiju savremenog srpskog stvaralaštva za djecu, pisaca u rasejanju. Ovo kapitalno djelo su priredili književnici Aleksandar Čotrić iz Beograda i Ljubiša Simić iz Frankfurta.

U Antologiji se, na oko 550 strana, nalaze pjesme, priče i aforizmi 110 autora iz dvadeset zemalja, sa četiri kontinenta, a među njima su i afirmisani višegradski pjesnici Božidar Škobić i Dragica Grbić.

Antologija obuhvata čitav vijek srpske književnosti za djecu u rasejanju. Najstariji autor je Vojin Paskulović iz Rumunije, rođen 1908. godine, a najmlađi Stanko Stanković iz Njemačke, koji je rođen 2004. godine.

Knjiga će biti predstavljena na Sajmu knjiga i Oktobarskim susretima pisaca u Frankfurtu, zatim na Beogradskom sajmu knjiga, u Temišvaru, te na Mini sajmu srpske knjige.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,