Prvi put u muzeju

SRNA - Aleksandra Janković - 09. oktobra 2015. 058.ba

Sticenici u muzeju

FOČA – Štićenici i aktivisti fočanskog Centra za mentalno zdravlje danas su povodom „Nedjelje djeteta“ posjetili Muzej Stare Hercegovine u Foči.

Defektolog Centra za mentalno zdravlje Snežana Golijanin kaže da većina djece sa određenim poteškoćama u razvoju nikada ranije nije posjetila muzej.

„Upravo zbog toga odlučili smo da izvršimo malu edukaciju djece, naravno uz ljubazno osoblje muzeja koji su baš bili iscrpni da im pruže sve potrebne informacije. Sva djeca su nakon obilaska postavki bila toliko radosna jer su vidjeli, između ostalog, i Titovu bistu. To im je bila novost, kao i narodne nošnje, tako da im je posjeta ispunila dan“, navela je ona.

Djeca koja su posjetila muzej navela su da im se od izložbenih eksponata najviše dopadaju čizme koje su pacijentima obuvane nakon Igmanskog marša i puške iz postavke NOB-a, te narodne nošnje iz Etnografske postavke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: