Srednjoškolci obilježili Dan škole

SRNA - Jovana Borovčanin - 11. oktobra 2015. 058.ba

Dan skole Visegrad

VIŠEGRAD – Učenici Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada obilježili su Dan škole i 123 godine od rođenja srpskog nobelovca.

Višegradska srednja škola već 14 obilježava sjećanje na srpskog književnika i nobelovca Ivu Andrića.

Tim povodom učenici su danas položili cvijeće na spomenik Ivi Andriću pored višegradske ćuprije i u Andrićgradu, a priređen je i prigodan kulturno-umjetničkim program.

Direktor škole Đorđe Mršević rekao je Srni da je u mlađim danima imao čast da sluša Andrića u Višegradu, koji je posjetio njegovu školu u vrijeme kada je bio maturant.

Prema njegovim riječima, Andrić je tada govorio Višegrađanima o dućanima koji su se nalazili na prostoru stare gimnazije i željezničke stanice.

Mršević je napomenuo da su u okviru programa obilježavanja Dana škole organizovana i sportska takmičenja učenika, te ispraćaj dva višegradska profesora u penziju.

Srednja škola „Ivo Andrić“ ima 373 učenika koji pohađaju gimnaziju, mašinsku, ekonomsku i turističku školu, te jedan jedan razred kulinarskih tehničara.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,