Stambeno zbrinuto 12 porodica

SRNA - Aleksandra Janković - 14. oktobra 2015. 058.ba

Stanovi za raseljene u Foci

FOČA – Predstavnici Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH predali su danas korisnicima u Foči ključeve za preostale tri kuće, od ukupno 12, koliko ih je za povratnike i raseljene izgrađeno u projektu „ZP-10“, čija je ukupna vrijednost 300.000 KM.

Nove kuće dobile su porodice iz Tjentišta, Slatine i prigradskog naselja LJubović. Projekat je finansiralo resorno ministarstvo BiH, a opština je obezbijedila infrastrukturu.

Savjetnik u Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice BiH Šefket Hafizović kaže da je projekat trajao dvije godine i da je njime obuhvaćeno po šest povratničkih i interno raseljenih porodica.

On je najavio i projekat elektrifikacije povratničkih sela.

„Na području opštine Foča ima povratnika koji su već 20 godina bez električne energije i u toku je potpisivanje ugovora za elektrifikaciju njihovih sela“, rekao je Hafizović.

Službenik opštine Foča Lutvija Šukalo rekao je da je u projektu „ZP-10“ ostalo neutrošeno oko 14.000 KM.

„Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice poslali smo zahtjev da se ta sredstva usmjere za četiri porodice koje su ostale na spisku, a nisu im urađeni dodatni radovi da bi dobili bolje uslove za život“, dodao je Šukalo.

On je napomenuo da je u opštini više od 100 objekata koji su sanirani, ali nisu priključeni na elektro mrežu zbog nedostatka finansijskih sredstava, te da je Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH izdvojilo 110.000 KM za elektrifikaciju četiri povratnička sela.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: