U Dobrunu održane male viteške sokolske igre

04.10.2015.

Sokolske igre u Dobrunu (2)

OBNAVLjANjE SPORTSKE TRADICIJE SOKOLSKOG POKRETA

VIŠEGRAD – Na sportskim terenima područne Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Dobrunu kod Višegrada, održane su Treće male viteške Sokolske igre, koje su organizovali članovi sportske sekcije „Bambi-Soko“, Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna.

Na igrama je učestvovalo oko 60 osnovaca iz Višegrada, Dobruna, Dobrunske Rijeke i Vardišta, aktivnih članova „Bambi Sokola“ i Sokolove „Dramske sekcije“ iz Dobruna, koji su bili raspoređeni u osam ekipa prema uzrastu.

Sokolske igre u Dobrunu (1)

U zvaničnom programu igara oni su se nadmetali u skoku u dalj iz mjesta, bacanju kugle, trčanju na 50 metara, borbi na brvnu i trčanju u džakovima, a u revijalnom dijelu najmlađi sokolaši su se nadmetali u nošenju jaja u kašikama, a na kraju je održano i takmičenje u povlačenju konopa.

U ukupnom plasmanu najuspješniji su bili članovi ekipe „Orlovi“, ispred „Lagune“ i „Tigrova“.

U pratećem programu igara posjetioci i učesnici imali su priliku vidjegti izložbu tradicionalnih ručnih radova Sokolove sekcije „Kućne radinosti“, brojnih sportskih priznanja „Bambi Sokola“, te likovne radove i suvenire članova „Dramske sekcije“.

Sokolske igre u Dobrunu (4)

Na posebnom štandu i domaćice iz Dobruna predstavile su specijalitete zimnice iz svoje domaće kuhinje.

Igre je otvorio Miodrag Rosić, poznati sportski radnik i predsjednik Skupštine fudbalskog kluba „Drina HE“ iz Višegrada, a duhovnik Sokola, arhimandrit Jovan Gardović, iguman manastira Svetog Nikolaja iz Dobrunske Rijeke, u kraćoj besjede poručio je da su ovakve manifestacije i druženja najmlažih pravi put njihovog vaspitanja.

Sokolske igre u Dobrunu (3)

-Ovim igrama već treću godinu uspješno obnavljamo dugogodišnju sportsku tradiciju sokolskog pokreta, najglasio je arhimandrit Jovan.

Ova manifestacija je održana u sklopu brojnih programa kojima je obilježena Mala Gospojina-krsna slava opštine Višegrad.