Ženski rukometni klub „Rogatica“ – Priznanje ŠG „Sjemeć“ i Milordu Jagodiću

Tekst i foto: Sreten Mitrović - 15. oktobra 2015. 058.ba

RK priznanje Milorad Jagodicu

ROGATICA – Danas, 15. oktobra, u ŠG „Sjemeć“ održana je prigodna svečanost. Delegacija jedinog premijer ligaša u opštini Rogatica, Ženskog rukometnog kluba „Rogatica“, koju su sačinjavali Zoran Zečević, trener, Anđela Delić, kapiten i Jovana Sokolović, jedna od najboljih igračica u klubu, primili su 15 pari kvalitetnih patika, poklon „Sjemeća“ uz početak takmičenja u Premijer ligi BiH.

Za uzvrat rukometašice i njihov trener direktoru „Sjemeća“ Miloradu Jagodiću uručili su Zahvalnicu kluba za „pruženu pomoć i podršku za rad u posljednje vrijeme“.

Uz uručivanje Zahvalnice Zoran Zečević se i u lično ime zahvalio „Sjemeću“ i njegovom direktoru za podršku radu kluba. Da nije bilo te pomoći, naglasio je on, klub bi na polovini prošlog prvenstva morao napustiti Prvu ligu Republike Srpske. Ovako, nastavili smo takmičenje i osvojili prvo mjesto i stekli pravo učešča u Premijer ligi BiH.

– Nažalost, dodao je Zečević, podrška drugih, posebno lokalne zajednice, je izostala i zbog toga nismo mogli da provedemo ni minimalne pripreme za start u najvećoj rukometnoj ligi u BiH. Sakupili smo se samo 7 dana ranije i odradili svega dva treninga i zato sada nemamo očekivane rezultate. Nećemo ih ni imati ako se stanje u materijalnom pogledu ubrzo ne promijeni. Mi smo skeptični, jer se naš rad omalovažava i potcjenjuje. Za to imamo dosta dokaza, a jedan je i taj što za 2014. godinu nisu proglašavani najbolji sportisti, klubovi i sportski radnici. Nije to učinjeno samo zato što bi priznanja pokupio ŽRK i njegovi članovi.

– To je čudno, istakao je on, jer su u klubu djeca rođena u Rogatici, sa prosjekom od 18 godina, koja su dala više nego što se od njih moglo očekivati. To zna i veliki broj pubile koja ih je pratila tokom prvenstva i za njih zdušno navijala. Ali, za dobru igru treba i oprema i makar dio onoga što u matrijalnom pogledu dobivaju fudbaleri, košarkaši i neki drugi sportisti u opštini.

Primajući Zahvalnicu direktor „Sjemeća“ rekao je da on i kolektiv na čijem je čelu cijene uspjeh koji su postigle djevojke ŽRK „Rogatica“. U granicama mogućnosti pomagali smo i pomagaćemo njihov rad i ubuduće. To činimo i sa nekim drugim sportskim kolektivima, ali molimo za razumjevanje da i kod nas postoje ograničenja i limiti koje moramo poštovati.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,