Bioskop: Repertoar od 26. novembra do 2. decembra

26.11.2015.

ANDRIĆGRAD – Od 26. novembra do 2. decembra posjetioci bioskopa u Andrićgradu moći će da pogledaju filmove “Mali princ (sinhronizovano)”, “Stiv Džobs” i “Most špijuna”.

 

Mali princ (sinhronizovano) [18:00]

Mali princ

IZVORNO IME: Le petite prince
REŽIJA: Mark Ozborn
ULOGE: Vensan Kasel, Andre Disolije i Marion Kotijar
ŽANR: Animirani
TRAJANjE: 108 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: Blitz Film

SADRŽAJ FILMA:

Filmska animirana verzija kultnog remek djela Antoinea de Saint Exuperija.
U središtu je zbivanja djevojčica koju majka polako priprema za svijet odraslih u kojem žive. Djevojčicin susjed je ekscentrični dobronamjerni Avijatičar. On će djevojčicu upoznati s nevjerovatnim novim svijetom u kojem je sve moguće. Svijetom u koji je on sam davno zakoračio a sve zahvaljujući Malom princu. Tu će započeti putovanje djevojčice, putovanje u vlastiti izmišljeni svijet i u svijet Malog princa. Tu će djevojčica otkriti da je ljudska povezanost ono što je esencija zbivanja i može se vidjeti jedino srcem.

 

Stiv Džobs [19:00]

stiv-jobs

IZVORNO IME: Steve Jobs
REŽIJA: Danny Boyle
ULOGE: Michael Fassbender, Kate Winslet, Seth Rogen, Katherine Waterston
ŽANR: Biografski, drama
TRAJANjE: 122 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: UNA Film

SADRŽAJ FILMA:

Smješten iza kulisa tri legendarna predstavljanja proizvoda, zaključno sa 1998. i otkrivanjem AjMeka, „Stiv Džobs“ nas vodi iza scene digitalne revolucije i prikazuje nam intimni portret genijalnog čoveka u njenom epicentru.

Majkl Fasbender igra Stiva Džobsa, osnivača Epla, uz oskarovku Kejt Vinslet, koja igra Džoanu Hofman, bivšu direktorku marketinga u Mekintošu. Stiva Voznijaka, suosnivača Epla, igra Set Rogen, dok Džef Denijels igra bivšeg direktora Epla, Džona Skalija. U filmu još igraju i Ketrin Voterston, u ulozi bivše djevojke Stiva Džobsa i Majkl Stulbarg, kao Endi Harcfeld, jedan od originalnih članova razvojnog tima.

 

Most špijuna [20:00]

Most spijuna

IZVORNO IME: Bridge Of Spies
REŽIJA: Steven Spielberg
ULOGE: Tom Hanks, Mark Rylance, Alan Alda…
ŽANR: Drama, triler
TRAJANjE: 141 min
CIJENA: 3 KM
DISTRIBUCIJA: Blitz Film & Video Distribucija d.o.o.

INSPIRISANO ISTINITIM DOGAĐAJIMA

SADRŽAJ FILMA:

Novo filmsko ostavenje Stevena Spielberga je zasnovano na istinitoj priči o advokatu CIA Džejmsu Donovanu (Tom Henks), koji je poslat da pregovara sa Rusima o oslobađanju zarobljenog američkog pilota Frensisa Gerija Pauersa tokom Hladnog rata. Scenaristi Met Čerman, Itan Koen i Džoel Koen su utkali ovo izuzetno iskustvo iz Donovanovog života u priču inspirisanu istinitim događajima.