Košarkaši Rogatice poraženi od Kozare

16.11.2015.

KK Rogatica

Meč za Riplija

ROGATICA – Košarkaši Rogatice su neprijatno iznenadili vjerne navijače na otvaranju nove sezone. Nakon velikog broja grešaka a uz to i vrlo slabo suđenje sudijske trojke, tek nakon produžetka Rogatičani su dopustili gostima iz Gradiške da odu kući pjevajući.

Podatak za Riplija je da je u ovom susretu postignuto tek 99 poena, a intersantan je i podatak da je Rogatica od 19 pokušaja postigla 3 trojke a gosti su bili još „ubjedljiviji“, šutirali su 22 puta a bili su tri puta precizni. U izvođenju slobodnih bacanja domaći tim je bio uspješniji, od 16 pokušaja deset puta je pogodio, dok su košarkaši Kozare šutirali 17 puta a postigli su pet koševa.

Prva četvrtina je počela u obostrano opreznoj igri, igralo se čvrsto u odbrani uz to je ispoljen veliki broj pogreški pa je ovaj period okončan rezultatom 10:8 za domaći tim.

Rogatičani su zaigrali angažovanije u drugoj dionici, u pojedinim periodima imali vođstvo i od deset poena razlike pa se na odmor otišlo sa rezultatom 32:25.

Slično je počelo i u nastavku utakmice, oba tima su igrala dosta nepovezano uz veliki broj nepreciznih pasova ali ipak i i u takvim uslovim bolje su se snalaze domaći košarkaši pa su prije početka poslednje dionice imali prednost od šest poena, na semaforu je stajalo 31:25.

Polovinom poslednje četvrtine košarkaši Rogatice su imali veliko vođstvo od 11 poena i kada se očekivalo da će bodovi ostati u Rogatici uslijedilo je nekliko čudih odluka sudijsle trojke na čelu sa Dejanom Kneževićem koje su vratile u život košarkaše Kozare, oni su stigli prvo do izjednačenja a poslije postignute „trojke„ i do vođstva pa da nije „trojkom „uzvratio domaći košarkaš Kosorić gosti bi vjerovatno i prije produžetka ostvarili trijumf.

Ipak ušlo se u produžetak gdje se vodila rovovska borba, sekund prije kraja bilo je 49:49 a nakon pokušaja Bilanovića da postigne pobjedonosni koš za Kozaru i tom prilikom promašio, sudija Vladimir Ćosović je dosudio prekršaj nad gostujućim košarkašem.

Uslijedila je bura protesta domaćih košarkaša i navijača, izvršene su i konsultacije za zapisničkim stolom, međutim odluka se nije promijenila.

Bilanović je izveo slobodna bacanja, prvi put je promašio, drugi put bio precizan za veliku radost svoga tima.

U domaćem timu nešto iznad prosjeka je bilo Miroslav Milidrag sa 14 postignutih koševa, dok je u gostujućem timu dominirao Nemanja Bilanović sa 21 postignutim poenom.

KK Rogatica – KK Kozara 49:50

Sportska dvorana u Rogatici.
Gledalaca 150.
Sudije: Dejan Knežević (I.Sarajevo), Vladimir Ćosović (Foča), Milica Mićunović (Trebije).

KK Rogatica: S.Đerić, Balčaković, Okiljević 10, I.Đerić, Pajić, Ristićević 4, Tešević 2, Slijepčević 5, Kosorić 8, Milidrag 14, Kovač 6.

KK Kozara: Kelečević, Kovačević 5, Radić9, I.Damjanović 11, Vuković, S.Damjanović, Jovetić, Vekić, Vranješ 2, Petković, Bilanović 21, Šljivić 2.