Mladi pošumili Zabranu

Radio Foča - 04. novembra 2015. 058.ba

Posumljavanje u Foci

FOČA – U akciji „Lets do it“ /Uradimo to/ – Milion sadnica za jedan dan, volonteri Asocijacije mladih Foča posadili su stotinu sadnica crnogoričnog drveća na lokalitetu Zabrana u blizini planinarskog doma. Foča je jedna od 40 opština u BiH koja je drugu godinu zaredom, zahvaljujući Asocijaciji mladih, učestvovala u ovoj akciji.

Aleksandar Vidojević iz Asocijacije mladih kaže da je cilj pošumljavanja da se mladima skrene pažnja na potrebu obnove šume, pogotovo ako se ima u vidu da je eksploatacija šumske građe u Foči jako intenzivna. „ Broj sadnica i nije nešto veliki, ali nam to i nije bio cilj, već da podignemo ekološku svijest o važnosti sadnje drveća“, rekao je Vidojević. Sadnice je obezbijedilo Šumsko gazdinstvo „Maglić“, a u akciji je učestvovalo oko 20 mladih Fočaka.

„Crnogorična šuma je specifična, traži određene uslove za rast, da je golo, da nikad ne bude u sjenci, pa smo se potrudili da nađemo mjesta na kojima su ranije bila stabla“, rekao je Vidojević. On je najavio da će naredna akcija „Lets do it“ biti na proljeće, kada se organizuje čišćenje grada, a dodao je i da će Asocijacija mladih tokom zime raditi na animiranju omladine u raznim vidovima društvenog angažovanja.

Glavni organizatori akcije „Lets do it“ bila su udruženja “Ruke” iz Sarajeva i „Mozaik prijateljstva“ iz Banja Luke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,